2019.07.12. 09:00
Rozé, rizling, jazz vasárnap estig
2011 óta tartják meg Veszprémben a Rozé, Rizling és Jazz Napokat, a Veszprémfeszt kísérőrendezvényeként. Az Óváros téri színpadon vasárnapig naponta három ingyenes koncert hallható, a körben felállított faházakban pedig a Balaton környék kiváló borászatai jelennek meg, és kézműves ételeket is lehet venni. A koncerteken elsősorban a hazai jazz élet fiatal egyéniségei mutatkoznak be.  

Idén a Rozé-, rizling- és jazznapok is csatlakozott a műanyagmentes júliushoz, így visszaváltható üvegpoharakból lehet a bort inni, lebomló étkészlettel és fa evőeszközökkel enni, és szelektív hulladékgyűjtő edényeket is elhelyeztek a helyszínen. Idén különlegességként olasz és német borokat is lehet kóstolni, de vannak proseccókat és champaign-ok is.

A VeszprémFest wine-selection üvegei az ingyenes fesztiválon is kaphatók, arany-fekete matrica jelzi az érdeklődőknek, hogy a hivatalos fesztiválbort kóstolják éppen. Ilyen a Guden Kisbirtok olaszrizlingje, a rozé a Homola pincészet kékfrankos bora, a harmadik pedig a Figula pincészet cabernet sauvignon-ja.

A szervezők pop-up kóstolókkal is készültek, minden nap feltűnik majd egy borász, aki a saját standjánál bemutatja és kóstoltatja borait.

A fesztivál vasárnap estig tart, addig finom jazz-től hangos az Óváros tér.

Ízelítő a hangulatból, a A Sofi & The Funktazi zenekar koncertjéből. A zenekart a frontember, énekes-basszusgitáros, Czeglédi Nagy Zsófia és a klarinétos-szaxofonos, Ladányi Péter alapította 2019-ben azzal a céllal, hogy kedvenc műfajukkal, a funk zenével fejezzék ki magukat. Repertoárjukon a műfaj nagy előadóinak, olykor méltatlanul elfeledett dalai szerepelnek:

A VeszpréFesztről itt írtunk, itt pedig a Rozé, Rizling, Jazz napok programkínálata.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva