likeBalaton.hu | 2021.10.26. 16:00
Újra életre kel a veszprémi Óváros piac
Piacra járni nem egyszerűen vásárlás, hanem kellemes időtöltés, mi több, szórakozás is. A hét végétől újabb helyen fedezheted fel a régió finomságait: nyit az Óváros piac. A vásárláson kívül finomságok és szórakoztató programok is várnak.

Október utolsó napján, e hét vasárnap nyílik meg újra az Óváros Piac Veszprémben. Újra, hiszen hajdan ez volt a város legnagyobb piaca, mígnem 1946-ban megszűnt.

Most azonban újjáéled: október 31-től, kéthetente vasárnap 8 és 14 óra között várják a vásárlókat, vendégeket. Termelők kínálják terményeiket, készítményeiket, kézművesek portékáikat, s a piac üzemeltetői tematikus programokkal, előadásokkal és közös főzéssel is várják a piacra látogatókat, igazi közösségi élménnyé varázsolva a vasárnapi bevásárlást.

A gasztronómia főszerepet kap már a nyitónapon is

A piac területén food truckok (büfé kocsik) kínálnak reggelit és ebédet. Az árusok portékáit -többek között a friss kenyeret, kolbászokat, a házilag készített sajtokat, lekvárokat, mézkülönlegességeket, a balatoni borokat – akár meg is kóstolhatja minden érdeklődő a vásárlás előtt, közben vagy után.
A nyitónapon Martonosi Zsoltot, a Villa Delikát Balatonfüred tulajdonosát és csapatát találhatjátok majd a kihelyezett food truck pultja mögött.
Az általuk készített finomságokat és a nyitónapi programot itt találod

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében kel új életre a hajdani híres árusítóhely. Újbóli létrehozói így írnak a piacról:
,,Ahogy saját bőrünkön tapasztaljuk: az „amit eszel, azzá leszel” mondás igazságtartalmát, és ahogy egyre többen választják a slow livinget mint menekülési útvonalat a mókuskerékből, úgy szinte mozgalommá fejlődött a piacos kultúra Magyarországon. Így azt gondoljuk, meg sem engedhetjük magunknak, hogy Európa 2023-as Kulturális Fővárosa kimaradjon ebből a trendből.”

 

Nyitókép: Óváros Piac Veszprém FB

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva