MW | 2023.10.01. 12:00
Szigligetről rajtol Szarvas Mátyás – ötödször futja le a Kékkört
A vonyarcvashegyen élő Szarvas Mátyás újabb jelentős vállalkozásra készül, hiszen október 2. és november 5. között világcsúcskísérletet szeretne tenni. Most ötödik alkalommal kívánja lefutni a 2560 km-es Országos Kékkört, ezúttal 35 nap alatt. Szarvas Mátyás korábbi világrekordja 38 nap volt.

A 62 éves Szarvas Mátyás sportoló, tréner, többszörös világkupa-győztes, és országos bajnok ultra-terepfutó, hegymászó, környezetvédelmi aktivista, négy gyermek édesapja. 2024-ben egy nagy vállalkozást szeretne végrehajtani. Mint mondta, egy óriási projektre készül, amelynek felvezetéseként október 2-tól világcsúcskísérletbe kezd.

Megpróbálja 35 napra javítani a korábbi rekordját.

A projektet támogatja Novák Katalin köztársasági elnök asszony is.

Szarvas Mátyás október 2-án, hétfőn reggel hat órakor rajtol Szigligetről, és a tervek szerint november 5-én vasárnap délután tér oda vissza. A Kékkör Európa leghosszabb összefüggő túraútvonala, melyet a National Geographic Travel 2020-ban a világ húsz turisztikai álomcélpontja közé sorolt.

– Egy ötéves nemzetközi környezetvédelmi és természetvédelmi projekt (Kontinenseink Csodái Expedíció-sorozat) első elemeként

a világ jövő évi legnagyobb egyéni extrém futó sportteljesítményére készülök, figyelemfelhívásként

– nyilatkozta a beol.hu-nak a békéscsabai származású sportoló.

– A projekt lényege, hogy futok és hegyet mászok, extrém teljesítményeket valósítok meg, sok-sok társadalmi üzenetet átadva mindezzel az embereknek, a fiataloknak, miközben a projekt minden egyes eleméről filmet tervezünk készíteni. Ennek első lépése Magyarországhoz kapcsolódik. Ez nem más, mint a Kékkör kétszer teljesítve, azaz 5120 km futva, nyolcvanezer méter szintkülönbség, hetvenhét nap alatt pihenőnap nélkül. Ez az extrém vállalkozás figyelemfelhívás, segélykiáltás is egyben. Rockenbauer Pál megmutatta már szárazföldön, erdőben (Másfélmillió lépés Magyarországon), Ljasuk Dimitry vízen (A Tisza nevében) a szemét útját az erdőktől a folyókon át a tengerig, óceánig – mondta Szarvas Mátyás.

Forrás: beol.hu

Nyitókép: zaol.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva