likeBalaton.hu | 2023.08.21. 12:00
Hajóstul emelték a magasba – így ünnepelték a világbajnok Érdi Máriát
Érdi Mária aranyérmet szerzett az olimpiai hajóosztályok hágai vitorlázó világbajnokságán a korábbi Laser, most ILCA néven futó kategóriában. A verseny végén hajóval együtt emelték magasba a győztes magyar lányt.

A magyar hajós a párizsi kvótát már szombaton begyűjtötte, amikor a harmadik helyen jutott be a duplaszorzós medálfutamba. Az MVM SE versenyzője vasárnap a harmadik helyen ért célba, és ezzel az eredménnyel az élre ugrott, megelőzte a tavalyi vb-n szintén ezüstérmes svájci Maud Jayet-t és az olimpiai bajnok dán Anne-Marie Rindomot.

Nézd meg, hogy ünnepelték Érdi Máriát!

A márciusi Európa-bajnokságon bronzérmes, kétszeres olimpikon Érdi Mária az első magyar női vitorlázó, aki vb-címet szerzett olimpiai hajóosztályban.

– Annyira tudtam, hogy nem lesz egyszerű verseny. Nem mertem előzetesen belegondolni abba, hogy mi lenne, ha vb-t nyernék Hágában. Lépésről lépésre raktuk össze az edzőmmel ezt a vb-t.

Meglett az olimpiai kvóta, de a legnehezebb az éremfutam volt.

Gyenge szélben kellett versenyezni, de összejött, megcsináltam. Nagyon örülök, és nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt átélhettem. Az éremfutam után a barátaim és a mezőny egy része a parton várt, és kiemeltek a vízből – hajóval együtt. Elmondhatatlan az, amit érzek – mondta Érdi Mária csapata tájékoztatása szerint.

Nyitókép: Sailing Energy – hivatalos sajtófotó

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva