likeBalaton.hu | 2024.02.20. 12:00
50 millió forint értékben számoltak fel droglaborokat a zalai rendőrök
A lefoglalt kábítószer piaci értéke meghaladja az 50 millió forintot.

– Négy embert letartóztattak, miután a zalai rendőrök egy helyi kábítószer-terjesztőn keresztül eljutottak egy budapesti dílerhez, illetve két droglaborhoz – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója, Jandó Zoltán.

Egy zalaegerszegi férfit fogtak el először, aki rendszeresen vásárolt és értékesített kábítószert, amit egy budapesti terjesztőtől szerzett be. A rendőrök a nyomozás során nemcsak a fővárosi dílerhez jutottak el, hanem a drogot előállító két férfihoz is. A kábítószer készítői két budapesti lakásban keverték az amfetamint tartalmazó folyadékból a szilárd halmazállapotú kábítószert, és azt értékesítették. A gyanúsítottakra az elmúlt héten különböző helyszíneken egyszerre csaptak le a zalai rendőrök.

A kutatások során több mint hat kilogramm fehér port, egy liter folyékony amfetamint és 900 darab extasy tablettát találtak.

A kábítószerek kezeléséhez és árusításához szükséges eszközöket, valamint több millió forint készpénzt, továbbá egy német rendszámú luxusautót is lefoglaltak.

A lefoglalt kábítószer piaci értéke meghaladja az 50 millió forintot.

Miután a rendőrök a négy férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a bíróság elrendelte mindegyikük letartóztatását. A nyomozás kiterjed pénzmosás miatt a zalaegerszegi férfi édesanyja ellen is, a nő ugyanis az eljárás során megpróbált elrejteni a bűncselekményből szerzett 3,5 millió forintot.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva