likeBalaton.hu | 2023.10.21. 10:00
A balatoni szállodák a legnépszerűbbek az ünnepi hosszú hétvégén
A turisztikai térségek közül a Balaton ígérkezik a legnépszerűbbnek az október 23-i hosszú hétvégén. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint sokan a négycsillagos hoteleket választják.

A szállodák lehetnek az őszi hosszú hétvége nyertesei,

a lefoglalt vendégéjszakák 65 százaléka hotelekbe szól az október 20-23. közötti hosszú hétvégére

– közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A belföldi vendégek közel háromnegyede, míg a külföldi turisták valamivel több mint fele száll majd meg szállodákban. A 4 csillagos hotelekben lesz a legtöbb vendég.

Eddig közel 350 ezer foglalás érkezett a magyar szálláshelyekre, amely 7 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában.

Pazar miliő a keszthelyi Sirius Hotelben
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

A Balaton a legnépszerűbb

Mint írták, az előfoglalások alapján a turisztikai térségek közül a Balaton ígérkezik a legnépszerűbbnek az országhatáron kívülről és belülről érkezők körében is, a turisztikai térségekbe szóló vendégéjszakák több mint negyedét itt regisztrálták.

Az október 23-i hosszú hétvégére (október 20-23. között) 324 ezer vendégéjszaka-foglalás érkezett eddig a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba –

ez 7 százalékkal jobb a tavalyi előfoglalási számoknál.

A lefoglalt éjszakák mintegy kétharmada, 63 százaléka belföldi vendégektől származik és 62 százaléka vidéki szálláshelyekre szól.

Siófoki étterem terasza 2023 októberében
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Zalakaros és Hévíz az élen

A fővárosban a nemzetközi vendégek lesznek túlsúlyban, a budapesti vendégéjszakák majdnem kétharmada (65 százalék) külföldi turistákhoz köthető. Vidéken belföldi vendégekkel telnek majd meg a szálláshelyek, a foglalásokat 79 százalékban hazai utazók indították.

Ilyenkor is vonzó a zalakarosi fürdő
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

A fő küldőpiacok közül Németországból jönnek a legtöbben Magyarországra, de az Egyesült Királyságból, Csehországból, Spanyolországból és Olaszországból érkezők száma is kimagasló – írta az MTÜ közleményében.

A hazai vendégek Zalakaros, Hévíz és Hajdúszoboszló felé veszik majd többségében az irányt, és a külföldiek is hasonlóan választanak,

közülük legnagyobb számban Hévízt, Büköt és Hajdúszoboszlót keresik fel – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva