Benedek Bálint/zaol.hu | 2023.01.28. 14:00
A legkedveltebb borvidéki település lett Zalakaros
A fővárosban megrendezett 5. BorÉRT konferencia keretében csütörtökön Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere Magyarország "Legkedveltebb Borvidéki Települése" díjat vehetett át egy gála keretében. A fürdőváros tehát újabb elismerés büszke tulajdonosa lett.

A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével csütörtökön a fővárosi Mezőgazdasági Múzeumban ötödik alkalommal rendezte meg Magyarország borturisztikai és a közvetlen értékesítés erősítésével foglalkozó tematikus napját.

A fürdőváros díjával, Gyenes Ildikó a verseny egyik szervezője és Novák Ferenc
Fotó: Ódor László/Zalai Hírlap

A rendezvény programjának alapja a workshop formában szervezett szakmai konferencia. Célja a pincészetek, vendéglátó és szálláshelyek szakembereinek széleskörű tájékoztatása a borturizmus aktuális témáiban. Illetve szó esett még a közvetlen értékesítési lehetőségek bővítéséről, a fejlesztéséhez kapcsolódó aktualitásokról, a jogi környezet változásairól, a pályázati lehetőségekről, a jó gyakorlatokról. A szakmai programot kiegészíti a BorTÚRA elnevezéssel megújult kiállítási és vásári esemény, ahol a nagyközönség a helyszínen virtuálisan, de valóságos borokat kóstolgatva bebarangolhatja az ország borvidékeit.

 

— A koccintás versenyen a kezdetek óta szerepel a városunk, s rendszerint régió legjobbjai között vagyunk — mondta Novák Ferenc polgármester. — Ennek lényege, hogy minél többen koccintsanak egy helyen és egy időben a borvidéki települések borászaival. A „Legkedveltebb Borvidéki Település” címet pedig azok a települések nyerhetik el ahol — a lélekszámot is figyelembe véve — a legtöbb borász és borkedvelő koccint egy adott időpontban.

 

Zalakarosra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva