Benedek Bálint/zaol.hu | 2023.01.16. 16:00
Zalakaroson bíznak a turizmus erejében
Örömteli, hogy az elmúlt két évhez viszonyítva jelentős növekedés történt a turizmusban minden mutatót tekintve – mondta évértékelőjében Novák Ferenc polgármester. A vendégéjszakák száma meghaladta a 700 ezret, összességben hasonló mutatóik vannak, mint a békeévnek számító 2019-ben, ez pedig sikernek minősíthető.

Novák Ferenc hozzátette: az elmúlt évben enyhült a járvány szorítása, de szomszédságban kitört a háború, annak minden következményeivel együtt. A szankciók okozta energiaárak elszabadulása pedig most település működését veszélyezteti.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

— Szigorú takarékossági intézkedéseket kellett meghoznunk szinte minden területen — folytatta. — A múlt évre a költségvetésünket takarékossági szempontokat előtérbe helyezve, óvatosan, megfontoltan terveztük, tekintve, hogy a város anyagi helyzete nagymértékben függ a turizmus alakulásától. Az idegenforgalmi adó és helyi iparűzési adó tekintetében többletbevételt realizálunk az év végére, mely összeget tartalékoljuk az energiaárak költségnövekedésére, valamint a tervezett fejlesztésekre, beruházásokra.

Novák Ferenc szerint a 2022-es évben is sikerült javítani turisztikai pozícióikon, ezt mutatják a számok és a szakmai és közönségdíjak is. Nagyobb szállodáik közül a Hotel Karos Spa jelentős felújításon esett át, a MenDan Hotel pedig európai szintű különleges attrakciót hozott létre. Az év turisztikai települése versenyben Szeged és Debrecen mögött megszerezték a dobogós helyet és Zalakarost ismét a turizmus TOP 10 kiemelt szereplőjévé minősítették. A városunk 20 év elteltével ismét fődíjas lett a Virágos Magyarországért versenyben.

— Jó hír, hogy gyarapszik a településünk lélekszáma, soha ennyi kisgyerek nem született, mint az elmúlt évben — vélekedett a városvezető. — Egyelőre csak pályázati forrásokból fejleszthetünk szerény módon. Tudjuk, hogy rengeteg megoldandó feladat áll előttünk, legyen az utak állapota, a különböző ellátások minősége, sportinfrastruktúra javítása. Bízunk a kormányban, turizmuspolitikájában, válságkezelésében. S, hogy mi a kitűzött célunk erre az esztendőre? Gazdaságos működtetését a városnak, a fürdőnek, úgy, hogy a színvonal ne csökkenjen, sőt. A legfőbb turisztikai attrakciónk, a fürdő nyitva lesz, a legnagyobb szállodáink sem zárnak be. Bízunk pályázataink sikerében, újabb attrakciók létrehozásában, gyógyhelyi központunk továbbfejlesztésében.

 

Zalakarosra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva