likebalaton.hu | 2018.06.29. 20:00
Különleges programokkal kecsegtet a zalai Balaton-part
Napvitorlák, szelfie a római kori katonával, és több újdonság is várja az idei szezonban a zalai fürdőhelyekre érkező vendégeket.

Keszthelyen három fürdőhely is vár!

Nyár, napsütés, Balaton – sokaknak ez jelenti a pihenést és a kikapcsolódást az elkövetkezendő hónapokban rövidebb vagy hosszabb időszakra. S természetesen a strandolás. Keszthelyen három fürdőhely várja a vendégeket. A szezonra való felkészülést nehezítette a márciusi rossz idő, de mostanra elkészültek az újdonságok, amelyekkel a vendégek komfortérzetét és élményeit szeretnék növelni.

– A Libás strandon volt a legnagyobb beruházás. Épült egy új kabinház, hideg-meleg vizes zuhanyzó, öltözők, pelenkázó, illetve vizesblokk kapott benne helyet. E strandon horgászhelyek is várják a vendégeket, amelyeknek nagy jelentősége lehet a szezon meghosszabbításában. Fürdési szezonban természetesen továbbra is tilos a horgászat. A Helikon strandon is történtek fejlesztések.

Mivel sokan nehezményezték, hogy a kék öltözőhengerek nem praktikusak, ezért a két strand családbarát öltözőket kapott, valamint pluszzuhanyzók is kerültek a part közelébe. Ugyancsak mindkettőn épült fedett kerékpártároló, ahol biztonságban lesznek a turisták értékei – mutatta be az újdonságokat Csendes Antal, a strandokat üzemeltető Városüzemeltető Kft. részlegvezetője.

A városi strand 300 millió forintos támogatásban részesül hamarosan, erre készítik a terveket, így itt most kisebb fejlesztések valósultak meg.

– Új beléptetőrendszert alakítottunk ki és nagyobb teljesítményű lett a wifi itt és a Helikon strandon is – e szolgáltatás egyébként mindhárom strandon igénybe vehető. Mindegyiken napvitorlákat és új, a balesetveszélyt kiküszöbölő lépcsőket helyeztünk ki.

Tavaly nagymértékben nőtt a látogatók száma, természetesen a vendégforgalmat befolyásolja az időjárás is, ahogy sok más tényező is hozzájárul egy-egy sikeres szezonhoz.

A városi strandon hamar birtokba vették a vendégek a szezonkezdetre elkészülő napvitorlák tartóját, szívesen üldögélnek a víz közelében. A keszthelyi fürdőhelyek idei újdonságait mutatta be Csendes Antal; Fotó: Keszey Ágnes

– A kiváló vízminőség, a megfelelő mennyiségű víz és a belföldi turizmust élénkítő nagyon jó marketing kiemeli a Balatont. Erre nekünk kell rádolgozni, hogy az ideérkező vendégek elégedettek legyenek, hiszen egyre nagyobbak az igények. A SZÉP-kártya is segítség: egyre inkább bővül az ezt használó vendégek száma. A strandi vállalkozók is fejlesztenek.

Keszthely esetében az is vonzerő, hogy a látnivalók, a múzeumok, a programok, a környező települések meleg vizes fürdői révén a vendégek akár egy egész hetet is el tudnak tölteni, ha nem alkalmas az idő a strandolásra – tette hozzá Csendes Antal.

Hévízen egyre több a vendég

A szomszédos Hévíz az év minden részében kedvelt és látogatott. A tavaly kezdődött tendencia, hogy minden küldőpiacról élénkült a vendégforgalom, idén is érzékelhető.

– Hévíznek van egy ciklikussága. Tavasszal és ősszel sokkal inkább kúravendégek érkeznek, jobbára külföldiek, nyáron pedig inkább fiatalabbak, aktív, sportos, fürdőzős vakációra vágyó emberek és családok vannak a városban – mutatta be a jellegzetességeket Horváth Orsolya, a helyi turisztikai egyesület elnöke, a Hévízi Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezetője, aki jelezte: a programkínálattal is ezt a vonalat serkentik.

– Rengeteg zenés, családi fesztivállal várja a művelődési központ a vendégeket. Igyekszünk tartani a lépést az igényekkel. A tófürdő is készül a nyárra: gyerekmedencével, az élménymedencékkel, nyári napozóterületekkel, új nyugágyakkal: a teljes családot ki tudja szolgálni. Már üzemel a nyári bejárat is – teljes készültségben vagyunk – sorolta a lehetőségeket a szakember, majd hozzátette: a turisztikai iroda is készül az idényre, újdonságokkal is.

– Egy új szelfiponttal, ami itt a Tourinform-iroda előtt található. Ez egy római katona: arra számítunk, hogy a gyerekek, családok szívesen fotózkodnak előtte. Készül egy térségi applikáció, amelybe minden látványosságot, a nyitvatartási időkkel együtt feltöltünk. Bízunk benne, hogy sokan fogják használni már a nyáron. Új szálláskatalógust adtunk ki és új városi kiadvány is készült – mutatta be Horváth Orsolya az idei szezon újdonságait. Mint megtudtuk tőle: Hévízen a két legerősebb hónap az augusztus és a szeptember – ekkor már érkeznek a kúravendégek és még itt vannak a vakációzók.

Horváth Orsolya az új hévízi szelfie-pontnál, a római katona mellett; Fotó: Keszey Ágnes

– Arra számítunk, hogy a tavalyi évnél 5-10 százalékkal erősebb lesz az idei nyár és hogy meg tudjuk őrizni az 1,2 millió fölötti éves vendég-éjszaka-teljesítményünket, és kicsit még javítani is tudunk rajta. A tófürdőn is 1 millió fürdővendég megfordul évente.

Zalakaros a turisták álma

Zalakaroson a város önkormányzata és a fürdő is sokat tesz azért, hogy minden tekintetben megfeleljenek a turisták elvárásainak.

– Zalakaroson a szezonálisan működő éttermek és vendéglátóhelyek már április óta nyitva vannak, azaz már mindenki nyári üzemmódba kapcsolt – árulta el Novák Ferenc polgármester.

– Természetesen az önkormányzat is megteszi azt, ami a feladata, a folyamatos virágosítás és a közterek csinosítása mellett épül az új kerékpárút és a kilátót is hamarosan birtokba vehetik a vendégek. A lomtalanításra és a szúnyogirtásra már sort kerítettünk korábban, a parkolás pedig évek óta ingyenes a településen. A kulturális szezonnyitóra éppen ma este, szombaton kerül sor, a kertmoziban folk- lórestet tartunk, majd június 16-tól a filmvetítés is beindul a moziban.

A polgármester szólt a nyári időszak programjairól, rendezvényeiről is. Mint mondta: június 16-17-én rajtolt a Tour de Zalakaros, amely nemcsak a profi kerékpárosoknak, hanem a családosoknak is kellemes kikapcsolódást kínált. Július 6-7-én a hagyományos Kannavirág Fesztivált rendezik, majd július 20-22. között a város napi programok várják az érdeklődőket. Augusztus 2-5. között pedig az Utcafesztivál nyújt szórakozási lehetőséget. A nyári programkavalkádot az augusztus 9-12. között megrendezésre kerülő Zalakarosi Bornapok zárja, ami a helyi és környékbeli borosgazdák legnagyobb seregszemléje.

A zalakarosi fürdőben is megtörténtek már a szükséges felújítások, új burkolatot kapott az idén 50 éves strandi úszómedence, illetve a népszerű vízipók gyermekvilág egyik medencéjét is fel-újították.

– Programokból nem lesz hiány a fürdőn a nyári időszakban – hangsúlyozta Cziráki László vezérigazgató. – A nyári szünet első napján egy hamisítatlan VIP-bulit rendezünk egy szerencsés osztálynak, saját partifotóssal, DJ-vel, hostessekkel és az Adrenalin Csúszdapark – egyórás – kizárólagos használatával. Pár hétre rá, június 30-án a futball-világbajnokság jegyében strandfocikupát rendezünk, ahol a gálamérkőzést a magyar médiaválogatott vívja majd. Július 14-én pedig megszervezzük a nyár legnagyobb vízipisztolycsatáját a fürdőn.

Forrás: zaol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva