Mihály Szilvia | 2019.03.01. 11:00
Ingyenes vércukormérés Zalakaroson
A Zalakarosi Fürdő vendégei és a városi sportrendezvények résztvevői március 1-től a Csak egy pillanat elnevezésű akció keretében ingyenes vércukormérést vehetnek igénybe.

– A Csak egy pillanat kampány keretében márciustól díjmentes vércukormérést vehetnek igénybe azok a vendégeink, akik hétfő és csütörtök között váltanak komplex, vagy Go Bike belépőt a Zalakarosi Fürdőbe – mondta el Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója. – Ma Magyarországon rengeteg családot érint a cukorbetegség, több százezren nem tudnak róla, hogy magasabb a vércukorszintjük a kívánt értéknél.

Czirákiné Pakulár Judit, Zalakaros Város turizmusért felelős alpolgármestere hozzátette, Zalakaros mindig is az egészségturizmus fellegvára volt, mióta felfedezték gyógyvizét.

Nagyon fontos az aktív turizmus a településen, kiemelten kezeljük a kerékpáros turizmust, több hosszúságú és nehézségű kerékpárutat tudunk ajánlani a biciklis vendégeknek, akik akár a közeli Kis-Balatont is körbe tudják tekerni. Nagyon sok séta útvonalunk van, Zalakaroson mindig tiszta a levegő, nálunk valóban lelkiismeret furdalás nélkül lehet kikapcsolódni.

Fotó: zalakaros.hu

Novák Ferenc, Zalakaros Város polgármestere több okból is érintett a projektben. Maga is kettes típusú diabétesszel küzd, ezért ő valóban tudja, milyen fontos a megelőzés. Korábban aktív kerékpárosként eszébe sem jutott, hogy az irodai munka egyik káros következménye lehet ez a betegség.

– Zalakaros azon az úton jár, mely az egészség védelmét és a prevenciót szolgálja. Kiemelkedő természeti értékeink, tanösvényeink mellett népszerűek a sportrendezvényeink, a kerékpározás mellett a futás is, idén már kutyás futóversenyt is rendezünk. Zalakaros szervezi az ország egyik legnépszerűbb kerékpáros rendezvényét, a Tour de Zalakaros-t, ahol az előző évben több volt a nevező, mint a település lakosainak a száma.

Fotó: zalakaros.hu

A Csak egy pillant szűrés mérései nem minősülnek diagnózisnak, kizárólag tájékoztató jellegű adatok, de akinek eltérnek az értékei a kívánatostól, azt orvoshoz irányítják a méréseket végző szakemberek és egy kiértékelést is kapnak a résztvevők – tudtuk meg Faragó Gábortól, a SynMed csoport ügyvezetőjétől, akik a mérésekhez szükséges eszközöket biztosítják.

A megelőzés fontosságáról Győrfi Pál beszélt az egybegyűlteknek:

A vércukormérés valóban néhány pillanat és egy szúrás csupán. Nézze meg Győrfi Pált és Laki Zsuzsit a mérés közben!

Laky Zsuzsi a a Zalakarosi Fürdő Egészségnagykövete fontosnak tartja gyermekei egészségét is, ezért ők is részt vettek a szűrésen. A kicsik igazi hősök voltak, és bár elmondásuk szerint fájt a szúrás, de nem sírtak közben.

Győrfi Pál azt is elárulta LikeBalatonnak, hogy mi az egészség titka.

Családjával szívesen pihennek a Balatonnál, a testmozgás és a lelki feltöltődés mellett egészségünk megőrzésében a környezeti tényezők is közrejátszanak – fogalmazta meg a az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Nézze meg képgalériánkat:

 

Kiemelt kép: pixabay

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva