Mihály Szilvia | 2019.06.06. 06:00
Gyere hullámvasutazni a Balatonra!
Tudtad, hogy a Balaton közelében van az ország egyetlen hullámvasútja? Mi is felültünk rá, és fantasztikus élményben volt részünk!

Zalaszabarban a Kis-Balatontól és Zalakarostól néhány percnyi autózásra, Keszthelytől fél órányira található a Zobori Élménypark, ahol a számos kül-és beltéri attrakció mellett felülhetünk hazánk egyetlen hullámvasútjára is.
Az élmény garantált, mi is végigsikítottuk a 400 méter hosszú pályát. Szuri és Kengu, a park kabalafigurái ülnek az első kocsiban, gyerekek ülnek mögöttük, semmi ok a félelemre.

Fotó: Mihály Szilvia

Az ülések biztonsági karral vannak ellátva, melyek automatikusan záródnak, miután magunkra húzzuk azt, és érkezéskor, a hullámvasút megállása után nyílnak csak ki. Indulás előtt a személyzet ellenőrzi, hogy mindenki bekötötte-e magát, és kellemes zenére lassan elindul felfelé a szerelvény.
Itt még azt gondoltam, a telefonommal könnyen felveszem videóra a száguldást, de az első kanyarnál be kellett látnom, hogy biztonságosabb, ha nem a szelfibotra erősített telefonomra koncentrálok, hanem azt az ölembe szorítva kapaszkodok, és élvezem a száguldást.

Balatoni Hullámvasút

BALATONI HULLÁMVASÚT – TUDTAD HOGY CSAK NÁLUNK VAN AZ ORSZÁGBAN? ?#balatonihullámvasút #hullámvasút #zoborihullámvasút #no1hullámvasút #elsőhullámvasút✔️családi hullámvasút- így a kicsik is élvezhetik- a szülőkkel együtt? ?✔️?‍?‍?‍?garantáltan családokon tesztelve, így szinte tuti, hogy félelem nélkül száguldhatsz ✔️30 km / h sebességgel tekereg – kanyarog, miközben élvezheted a Kis-Balaton csodás panorámáját ?… és pár érdekes adat apukáknak, fiúknak:✔️Legnagyobb G erő: ~3,15 G ami azt jelenti, hogy egy 80 kg-os ember 251 kg-osnak érzi magát✔️Legnagyobb lineáris gyorsulás: ~ 21 m / s2. A SpaceX űrhajó legnagyobb gyorsulása 30-40 m / s2 volt a csúcson… SZÓVAL? … JÖTTÖK TI IS? NYITVA MINDEN HÉTVÉGÉN SZOMBATON ÉS VASÁRNAP! www.zobori.hu

Közzétette: Zobori Élmény PARK / Holnapocska Tábor – 2019. május 17., péntek

 

A szerelvény 30 km/h sebességgel tekereg-kanyarog, miközben akár a Kis-Balaton csodás panorámáját élvezzük, de az első körnél még inkább a hirtelen dőlésekre és kanyarokra próbáltunk felkészülni.
Egy menet két körből áll, a második felvonásnál már őszintébb volt a sikolyunk.

Több utassal is beszélgettünk, volt, akinek ez már aznap a negyedik száguldása volt, azt mondta, olyan érzés a kanyarban suhanni, mint amikor egy kanyargós lejtőn bedönti a gyorsasági motorját. A Balatoni Hullámvasúton ülni valódi adrenalinbomba, megemeli a pulzusunkat, szaporább lesz a szívverésünk is.

Hogy ezt lenyugtassuk, sétáljunk el a park szélén található kilátóhoz, és gyönyörködjünk a természet szépségében. Alattunk a Kis-Balaton, a távolban még Badacsonyt is látjuk.

Néhány érdekes adat a Balatoni Hullámvasútról:

  • Legnagyobb G erő: ~3,15 G, ami azt jelenti, hogy egy 80 kg-os ember 251 kg-osnak érzi magát száguldás közben
  • Legnagyobb lineáris gyorsulás: ~ 21 m/s². A SpaceX űrhajó legnagyobb gyorsulása 30-40 m/s² volt a csúcson

A hullámvasút mellett próbáljuk ki a kül- és beltéri csúszdákat, a csónakcsúszdát, a hófánkot, a virtuális kalandparkot és a kötélpályát is a Zobori Élményparkban!

tavasz #hellotavasz

#HelloSzia #tavaszTöltődj fel nálunk fergeteges kalandokkal! Ez mind Rátok vár!SZOMBAT-VASÁRNAP10:00-17:00-ig #NYITVA…#weekendvibes #saturdayacticity #funday #family #together #forever #ZoboriÉlménypark #kidsparadise

Közzétette: Zobori Élmény PARK / Holnapocska Tábor – 2019. április 12., péntek

 

likeBalaton tippek, ha a Zobori Élményparkba látogatunk:

  • A hullámvasúton figyelj a napszemüvegedre, sapkádra, nehogy száguldás közben leessenek rólad.
  • A hullámvasút 4 éves kor és 100 cm-es testmagasság alatt nem használható!
  • Szívbetegségben szenvedők sem vehetik igénybe a hullámvasutat.
  • Kényelmes, réteges öltözetben és lapos talpú cipőben érkezz az élményparkba.
  • Ne feledkezz meg a folyamatos folyadékutánpótlásról, a kalandpark területén büfék és étterem is működnek.
  • Belépőnkhöz a Zalakarosi Fürdőben és a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban beváltható 20%-os kedvezményes kupont kapunk, ne hagyjuk ki ezeket a látnivalókat sem.

Kiemelt kép: Zobori Kalandpark
Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva