likeBalaton.hu | 2022.09.16. 07:00
Kis-Balaton Kör futva?
Kis-Balaton Kör Futóversenyre várják a szurkolókat és a versenyzőket a hétvégén Zalakaroson.

Pohármentes a Kis-Balaton Kör

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre 2022. szeptember 17-én a Kis-Balaton Kör Futóverseny, ami ismét a Zalakarosi Futrinkák SE szervezésében valósul meg szorosan együttműködve Zalakaros várossal és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal.

Fotó: Györffy István

– Idén is csatlakoztunk a Pohármentes versenyszervezők csapatához, akiknek az a hivatásuk, hogy a futóversenyekről száműzzék a műanyag, egyszer használatos poharakat. A gallonos frissítés során a versenyzőknél lévő poharakba, kulacsokba vagy ivótartályokba biztosítjuk az izotóniás italokat és a vizet, így ezeket a futók saját maguknak vételezik. Lehetőséget biztosítunk a verseny folyamán saját logós soft cup vásárlásra és bérlésre is, de természetesen mindenki hozhatja a saját poharát is.

Varázslatos a táj
Fotó: MTI/Varga György

35 km a teljes Kis-Balaton Kör

A verseny idén egy napos, így a szombati napon kerülnek megrendezésre a családi és gyermek futamok is. A rajt és cél helyszíne a zalakarosi Karos Korzó. A Kis-Balaton Kör során a szokásos távokon, 6,10, 21 és 35 km-en lehet versenyezni, illetve a 35 km-es váltót is elindítják.
Eddig nem látott előnevező számmal indul a verseny, ebben az évben közel 400-an jelentkeztek előre, ebből 25 váltó csapat és 50 gyermek áll rajtvonalhoz. A helyszíni nevezésen még 100 futóra számítanak.
– Idén szorosabbra fűztük a Zalakarosi Fürdővel az együttműködést, így most a futók 75%-os kedvezménnyel mehetnek be a hétvégén a fürdőbe. Aki nem tudja most felhasználni a belépőt, az egészen december 31-ig megteheti.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonhoz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: shutterstock

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva