likeBalaton.hu | 2021.08.13. 09:00
Nagy borünnep a Kis-Balatonnál
Rúzsa Magdi koncert, csodálatos borok, ízek, illatok várnak mindenkit a zalai borászok harmadik hegyi piknikjén a zalaszabari Öreghegyen, a Kányaváry Borbirtokon pénteken és szombaton.

Hozz magaddal egy pokrócot, nyújtózz el a fűben, élvezd a legjobb zalai borokat, pálinkákat, kóstolj finomságokat, és élvezd a nyári estét lampionok alatt most hétvégén, a Bor.Zene.Zalán.

Fotó: Mihály Szilvia

 

A birtok fesztiváludvarában a legjobb zalai borászatokkal találkozhatnak a látogatók, ahol az egyre nagyobb sikerekkel büszkélkedő Zalai Borvidék két körzetéből: a Csáfordi és a Kis-Balatoni körzetből is lesz alkalmunk kóstolni.

– Aki nem ismeri még a vidéket, érdemes a Borsuli sátorban kezdeni, ahol egy kis ízelítőt adunk a zalai kínálatból, egy kis gyorstalpalót is adunk a helyes kóstolás technikájáról – avatott be minket a programba Csuka Bence, a birtok borásza.

Fotó: Mihály Szilvia

A fesztivál fő eseménye a Rúzsa Magdi nagykoncert lesz szombaton, emellett hangulatos akusztikus zenekarok, művész sarok, kispiac és zalai helyi termelők vására várják a vendégeket.

Olvastad már Rúzsa Magdival készített interjúnkat?

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Bor.Zene.Zala fesztivált három évvel ezelőtt hívták életre a zalai borászok a régió bor-és gasztronómiai turizmusának népszerűsítése érdekében, a hegyi piknik állandó helyszíne a Kányaváry Borbirtok.

Fotó: Mihály Szilvia

Ahogy a fesztivál népszerűsége évről-évre növekszik, úgy a zalai borok is egyre nagyobb nemzetközi és országos rangos elismerést tudhatnak magukénak.
A Kányaváry Borbirtok a Balatoni Borok Versenyén 9 éremmel a legeredményesebb borászat lett, valamint az Újbor és Sajt fesztiválon is kiemelkedő eredményeket ért el.

Kattints ide a fesztivál programjáért.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva