likeBalaton.hu | 2022.09.07. 12:00
Születésnapot ünnepelt a Zalakarosi Fürdő
Fekete arany helyett fehér kincset találtak, azóta 32 millió ember tudja már, mennyire áldásos a Zalakarosi Fürdő gyógyvize.

1965 óta működik a Zalakarosi Fürdő

A szeptemberi hónap mindig is különleges értéket képvisel a város életében, hiszen 1965. szeptember 5-én nyitotta meg a kapuit első alkalommal a fürdő az ide érkező kedves vendégek előtt.
Az idei esztendő azonban még ennél is több emlékkel bír, hiszen a D 6-os kút fúrásának 60. évfordulóját is 2022-ben ünnepelte a Zalakarosi Fürdő, melynek keretében egy emléktábla átadására került sor a Fürdő fogadóépületének bejáratánál.

A zalakarosi fürdő az első években
Fotó: ZH Archívum

Fekete arany helyett fehér kincs, ez a Zalakarosi Fürdő

– 1962-ben a fekete arany helyett egy fehér kinccsel gazdagodott a település. A természet egy igazi csodát adott Zalakarosnak a páratlan gyógyvíz formájában, amelyet 1965 óta csepegtetünk az ide látogatókba. A gyógyvíz a múlt, a jelen és a jövő is Zalakaros életében. A Zalakarosi Fürdőt a nyitása óta több, mint 32 millió ember látogatta meg-, ami azt is jelenti, hogy három Magyarországnyi ember nem tévedhet, akkor, amikor pihenésük helyszínéül a településünket választja – mondta Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere.

A zalakarosi fürdő MTI/Varga György

A zalakarosi fürdő
Fotó: MTI/Varga György

– A 96 Celsius fokkal bíró víz lehetőséget nyújt a geotermikus energia, mint egy lehetséges alternatív energiaforrás kiaknázására. A zalakarosi gyógyvíz összetétele nemcsak Magyarországon, de az ásványi anyagok és nyomelemek sokfélesége és mennyisége alapján Európában is egyedülálló. A közel 15.000 mg/ liter alkotóelemmel rendelkező víz, amely több, mint 2000 méter mélyből tör a felszínre Zalakarost az itthoni fürdők zászlóshajójává emelte – tette hozzá Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

Zalakarosi fürdő
Fotó: hivatalos sajtófotó

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz Zalakarosra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: Hivatalos sajtófotó

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva