Mihály Szilvia | 2022.08.25. 09:00
A rezsiköltségek emelkedése a vendégek számára nem lesz érezhető a karosi fürdőben
A költségemelkedések, megnövekedett energiaárak miatt több hazai gyógyfürdő is bejelentette, hogy az őszi-téli időszakban bezár vagy csökkenti a szolgáltatások körét, esetleg jelentős áremelésre készül. Mi a helyzet a Balaton körül? Sorozatunkból megtudhatod!

Kihagyhatatlan őszi program a Balaton közeli zalakarosi családi élményfürdő, ahol szaunaoázis, beltéri csúszdapark és a gyógyvizes medencék mellett még fűtött tengervízben is lubickolhatsz. A különleges gyógyvíz több ezer méter mélyről tör fel, telis-tele van ásványi anyagokkal és életerővel, ami feltölt, pihentet és egyben elvarázsol. Tudtad, hogy gyermekek részére is kialakítottak egy szaunaoázist és sószobát? Vízi attrakciók sokasága, sodrófolyosó, víz alatti masszázs, nyakzuhanyok, pezsgőfürdők, vadvízi sodrás vár a hűvösebb napokon is. Végh Andor a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója válaszolt a költségemelkedés miatt felmerülő kérdéseinkre.

2022. a költségemelkedés éve

– A fürdőknek a 2022-es évben jelentős költségemelkedéssel kell szembenézniük, elég csak az energia, valamint a minimálbéremeléssel kapcsolatos költségekre gondolni. Jogszabályi háttér kötelezettség értelmében az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok nem emelhették áraikat, így a Zalakarosi Fürdő sem élhetett ezzel lehetőségével egészen ez év június elsejéig.
Az energiaköltségek drasztikus emelkedése miatt a fürdőnek mintegy 650 %-os gáz illetve 400 %-os villamos energia plusz kiadással kell számolnia. A villamosenergia és a gáz költségek emelkedése hatalmas terhet jelent a Zalakarosi Fürdő számára, ami több száz millió forintot jelent értékben kifejezve.

A költségemelkedés a vendégeket nem érinti
Fotó: MTI/Varga György

Költségemelkedés = kiadás optimalizálás

Az anyagköltségek, a munkabér, illetve a munkabérhez tartozó járulékos költségek is óriási mértékben nőttek meg a 2022-es esztendőben, amit csak részlegesen lehet a belépőjegyek árának emelésével kompenzálni. Szükségessé vált egyéb kiadásokat csökkentő lépések bevezetése, mint a humán erőforrás optimalizálása, az energiahatékonyság, energiaköltségek optimalizálása és a fenntarthatóság biztosítása.

A zárás a költségemelkedés ellenére sem opció

A Zalakarosi Fürdő jövőbeni tervei között a zárás egyáltalán nem szerepel. A szolgáltatási palettában a költségemelkedés ellenére korlátozások nem várhatóak, sőt a meglévő minőség fenntartása kiemelkedő célkitűzés a fürdő üzemeltetésében.

A költségemelkedés ellenére nem csökken a szolgáltatások köre
Fotó: hellozalakaros.hu

A jegyárak sem emelkednek

A 2022-es évben kialakított és közzétett jegyár struktúra az év végéig biztos alapokon nyugszik, áremeléssel a vendégeknek nem kell számolnia, mint ahogy csökkentett nyitva tartással sem.
Végh Andor a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója hisz a csapatmunka erejében, a stabilitásban, az értékes munkavállalókban, melyek együtt jó alapnak bizonyulnak a tekintetben, hogy közös erővel átvészelje a fürdő ezt a nehéz időszakot is.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz Zalakarosra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Hivatalos sajtófotó

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva