likeBalaton.hu | 2023.09.21. 10:00
Több ezer bringás lepi el a hétvégén a Balatont
Idén 16. alkalommal szervezik meg Zalakaroson Magyarország legnagyobb amatőr kerékpárversenyét. A kétnapos Tour de Zalakaros rendezvényen kicsik és nagyok is rajtvonalhoz állnak, a legelszántabbak egy 133 km-es biciklis maratonon is kipróbálhatják magukat.

Szeptember 23-ára és 24-ére több ezer résztvevőt vár a régióba Karádi Szabolcs főszervező.

– A szombati és vasárnapi versenyprogram a zalakarosi Korzóról indul a Szabadics Ride csapatversennyel. Idén 70 nevezés jött a cégektől, a profi és amatőr kategóriában indulnak. Vannak köztük önkormányzatok, cégek, különféle szervezetek, egyesületek. Ötperces különbséggel rajtolnak, és 33 km-t tekernek – mondta Karádi Szabolcs.

– Szombaton zajlik majd több száz nevezővel a Nilfisk gyermekkerékpáros verseny is, természetesen életkor szerint több kategóriában.

A Balatoni Turizmus Szövetség és a BalatonBike365 támogatásával a gyerekversenynek nincs nevezési díja, illetve Füred Kapitány, a balatoni mesehős jóvoltából rengeteg ajándékkal, gyerekjátékkal, müzliszeletekkel, tornazsákkal örvendeztetjük meg a kicsiket – tette hozzá a szervező.

Könnyű pálya, családi bringatúra

Mint mondta, az egyéni és céges versenyszámok mellett

a sportos családokat szeptember 24-én a Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúra várja.

Az egész család könnyedén és biztonságban tekerheti le együtt a 33 kilométeres kört, hiszen az útvonal szinte teljesen sík terepen halad, valamint kis forgalmú utakon és kerékpárutakon van kijelölve.
Ugyanitt startol az év legfantasztikusabb céges országúti kerékpáros versenye, a csapatoknak szóló futama. A zalakarosi szállodák pedig akció csomagokkal várják a látogatókat.

A céges rendezvények kedvelt helyszíne a Balaton

Már nem csak az egyéni turisták, de a vállalati csapatépítő tréningek, konferenciák helyszíne is a Balaton. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor ebben a tekintetben Budapest vetélytársa is lehet a régió – írja a Balatoni Turizmus Szövetség közleményében.

A konferenciák mellett, egyre több vállalat hozza el dolgozóit azokra a hajós és kerékpáros eseményekre, amelyeket a Balatonnál szerveznek.

Jó példa erre a hétvégére szervezett megmérettetés, amelyen a több ezer magánszemély mellett 70 vállalkozás is indul csapatával.

Nyitókép: Mapei Tour de Zalakaros – sajtófotó

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva