2019.05.04. 08:00
Többsávos kerékpárúton bringázhatunk Zalakaroson
Újabb mérföldkövéhez érkezett a zalai fürdőváros több éve zajló kerékpáros turisztikai fejlesztése: átadták a települést három kilométer hosszúságban átszelő többsávos kerékpárút­szakaszt.

Közel 1,6 millió eurós költséggel, horvát-magyar együttműködésben épült összesen csaknem 8 kilométernyi kerékpárút Zalakaroson és a horvátországi Križevciben.

Novák Ferenc polgármester azt mondta: az elmúlt években mintegy félmilliárd forintot költöttek a kerékpáros turizmus fejlesztéseire, ennek köszönhetően mára ez vált az idegenforgalom legdinamikusabban bővülő területévé.

Az elmúlt évtizedben mind Križevci városában, mind pedig Zalakaroson jelentősen megnőtt az aktív és egészséges életmód iránti érdeklődés, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket, a kerékpáros turizmus jelentősége folyamatosan növekszik. A meglévő gazdag természeti értékek és kulturális örökség, a kedvező földrajzi fekvés és a jelentős idegenforgalmi kapcsolatok miatt az aktív és szabadidős turizmusban komoly potenciál rejlik. Ennek érdekében a partnerek kerékpáros infrastruktúra fejlesztését tűzték ki célul Križevciben és Zalakaroson. Összesen 7,84 km kerékpárút került kiépítésre és fejújításra, ebből 4,9 km Križevciben és 2.94 km Zalakaroson.

Fotó: zalakaros.hu

A fürdővárosi szakasz a települést észak-déli irányban átszelő főútvonalon nyújt biztonságos közlekedési lehetőséget a bringázás szerelmeseinek. A projekt keretében a horvát partnerrel közös kerékpár-turisztikai akcióterv is készült, továbbá szakmai fórumokat, workshopokat tartottak.

Hamarosan pedig többnyelvű térkép is tájékoztatja az érdeklődőket a térség kerékpáros túraútvonalairól, valamint aktív turisztikai programcsomagokat állítanak össze, amelyekkel kiszolgálhatják a különböző korosztályok igényeit. S nem utolsósorban: június 21-én, a Tour de Zalakaroshoz kapcsolódva, nemzetközi kerékpárversenyt rendeznek Križevci és Zalakaros között.

Fotó: zalakaros.hu

Zalakaroson idén kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpáros programokra, kiváló adottságaira a Go Bike integrált városmarketing kampánnyal erősített rá a fürdőváros.
A program keretében 0. nappal és Szabadics Ride Warm-up partyval bővül a június 21 – 23 között megrendezésre kerülő Mapei Tour de Zalakaros, amely mára az ország egyik kedvenc kerékpáros versenyévé nőtte ki magát.
A Go Bike program keretében továbbá bringás ticketek igényelhetők a helyi Tourinform Irodában, amelyek kedvezményes belépőre válthatók az ország első kerékpárosbarát fürdőjében, a Zalakarosi Fürdőben, de szállásfoglalásukhoz is tölthetnek le Go Bike utalványt azok, akik az akcióban résztvevő szálláshelyek valamelyikében foglalnak.

Fotó: zalakaros.hu

A fürdőváros az idei kulináris küldetését is a tematikához igazította, amelynek keretében keresik Magyarország első bikefood ételét. Az értékes nyeremények mellett egy szenzációs tét is ösztönözheti a receptverseny nevezőit, hiszen nemrégiben debütált a bombahír, hogy az idei Mapei Tour de Zalakaros sztárvendége lesz a világ valaha élt egyik legjobb sprintere, az országúti kerékpársport egyik ikonja, az olasz Mario Cipollini, aki minden bizonnyal meg fogja kóstolni Magyarország első bikefood ételét.
A bringás életérzésből természetesen a helyben élők sem maradnak ki, hiszen a zalakarosi általános iskola diákjai és szüleik számára szervezett szemléletformáló túrák résztvevői az élmények mellett akár egy kerékpárt is nyerhetnek a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. jóvoltából.

Forrás: zalakaros.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva