Mészáros Annarózsa | 2022.11.14. 08:00
Tündérrózsa, vízen járás, termál illat
A zalakarosi Termáltó és Ökopart egy olyan varázslatos sziget, ahol a család kicsinye és nagyja hosszú órákat tölthet az év bármely szakában.

Ez a hely, olyan, mintha csak egy meseíró rajzolta volna a jelenbe: lakatokkal zsúfolt hidacska köti össze a szárazföldet egy szigettel, a termálvízen tündérrózsák lebegnek, a szélfújásban a hosszú gyékények lengetik barna fejüket. Kacsák szállnak alá a vízre, szökőkútból csillan a magasra lőtt vízsugár, kerek lépőköveken lehet egyensúlyozni a nádas között.

A lépegetőkön vagy a betonpihenőn megállva tudod szemlélni a körülötted úszó halakat. Olyan közel van a természet minden kis rezdülése, hogy az óvatosak kell lenned, nehogy a nagy csodálkozásban belepottyanj a vízbe. Fények Meditációs Pavilonjában a Nap és ezáltal a fények mozgását figyelheted meg és a természet hangjaival ismerkedhetsz a Hangok Pavilonjában, kőzetkeresős Labirintus is vár a tematikus parkban, a legkisebbek játszótérnek örülhetnek.

A termáltó 12900 m² vízfelülettel rendelkezik, a legmélyebb pontja 1,8 méter. Ez egy mesterséges tó, amelyet a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag kezelt vize táplál. Az Éger-ösvénynek nevezett tanösvényen felfedezheted a védett és a területen őshonos növényeket.

Nézd meg képgalériánkat és kirándulj egyet Zalakarosra!

 

Zalakarosra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva