Péter B. Árpád/zaol.hu | 2023.03.24. 18:00
Újra a zalai lankák között a világhírű dzsesszdobos
Három év után ismét itthon – ráadásul Zalában – lép fel Németh Ferenc, a világszerte elismert és keresett dzsesszdobos.

A Freedom trióban – közösségi oldalán közzétett bejegyezése szerint – New York legjobb zenészeivel, Gilad Hekselmannal és Seamus Blake-kel játszik együtt, ezúttal gyerekkora kedves helyszínén, Zalacsányban.

Németh Ferenc világhírű Freedom triója is fellép az idei zalacsányi fesztiválon
Forrás: facebook

A tenorszaxofonos Blake jelenleg a Pink Floyd alapító énekesének, Roger Watersznek a zenekarában muzsikál, és a gitáros Hekselman is rendkívül keresett az amerikai jazzéletben, akárcsak Németh Ferenc, akit szintén világsztárként tartanak számon, játszott már együtt – mások mellett – Wayne Shorterrel, Herbie Hancockkal és Lionel Loueke-kal is.

A Freedom című albumáért esélyes volt a Grammyre, bekerült a jelöltek közé, egy másik projektéért pedig megkapta a Latin Grammyt. Idehaza 2020 végén az év dzsesszdobosának választották.

Vele kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy UnStandard című legújabb albumáról a Folk song (Népdal) bekerült a rangos Nemzetközi Dalszerző Verseny fináléjába. Mint közösségi oldalán megjegyezte: „már a top 2 százalék között vagyunk”. Erről a lemezéről egyébként még egy szerzemény, az Any-Versary Song is szerepelt a jelöltek között, s az elődöntőig jutott.

A zalacsányi koncert június 17-én, szombaton lesz az Örvényesvölgy Fesztiválon. Ezt megelőzően pedig májusban is jön majd Németh Ferenc Magyarországra, a Lil’Spring-túra érinti Ausztriát, Szlovéniát és Horvátországot is.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Németh Ferenc – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva