Mihály Szilvia | 2022.06.26. 08:00
Különleges szálláshelyek a Balatonnál / Luxusszafari az erdő szélén
Még dél-amerikai kifutója is van a Balaton közeli szafariszállásnak, gyere, lépj be a luxussátrakba.

A zalacsányi Örvényeshegy tíz perc alatt elérhető Hévízről, húsz perc alatt a Balatontól. Ideális pihenési helyszín, ha nyugalomra és csendre vágysz. Hegyek, völgyek vesznek körül, harsány zöld az erdő, csivitelnek a madarak, szarvasok szaladgálnak előtted, hatalmas sétákat tehetsz a környéken, futhatsz, kerékpározhatsz és lovagolhatsz is.

Luxussátrak az erdő szélén
Fotó: Mészáros Annarózsa

Lábad alatt a múlt

Itt alapítottak kolostort a pálos szerzetesek az 1200-as években, az ő emléküket nevében is őrzi a Pálos Resort.
A Pálos rend kolostora az Örvényes-patak völgye felett állt. A Szűz Mária tiszteletére szentelt kolostor több monostor élén álló rendház lett, 1576-ban itt tartották a rendi káptalant és választották meg a rend perjelét, egészen az 1600-as évekig virágzott.

A legendák szerint Deák Ferenc is szívesen pihent meg sétái során a romoknál. A terület régészeti feltárása 2021 nyarán kezdődött, kőtöredékek, alapok, pillérek kerültek elő Zsigmond korabeli ezüstpénzekkel, használati tárgyakkal, a kolostor gazdagon díszített, gótikus stílusú épület volt.

A Magyar Pálos Renddel együttműködésben közösen alakítottak ki egy emlékhelyet, ahol évente szabadtéri szentmisét is szerveznek. Hamarosan elkészül az a kőtár, ahol bemutatják a régészeti leleteket, jelenleg a kereszten túl minden emlék a föld alatt van.

Lábad alatt a múlt
Fotó: Mészáros Annarózsa

Szafari a Balaton közelében

A Pálos Resort nemcsak a történelmi múltja miatt különleges szálláshely, az afrikai szavannákat idéző szafari sátrai teljesen egyediek a Balatonnál.
Az első lodge 2019 óta várja a vendégeket, annyira népszerű lett a hat főre kialakított szafari szállás, hogy a tulajdonosok, Badacsonyi Tamás és felesége, Niki folyamatosan bővítette a bérelhető luxussátrak számát. Természetesen kellő távolságban helyezték el az új sátrakat egymástól, így a vendégek nem zavarják egymást a pihenésben. Az újabb sátrak teraszán pezsgőfürdő is van.

Letisztult színek
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Letisztult berendezés, természetes színek fogadnak, belehuppansz a kanapéba, vagy épp a terasz székeiről nem szeretnél felállni, annyira nyugodt és marasztaló a környezet. Mivel nincsenek falak, olyan, mintha az erdőben lennénk, érezni a kinti illatokat, hallani lehet még a fák ágainak susogását is. Természetesen a ponyván át nem lehet belátni, és a nemkívánatos rovarok ellen szúnyoghálót is szereltek a sátrakra.

Csak egy ponyva választ el az erőtől
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

– Ez az új típusú pihenőhely még közelebb hozza a természetet, teraszainkról az Örvényes-patak völgyére, dámszarvasaink, alpakáink, nanduink legelőterületére és a mögötte magasodó erdőre nyílik kilátás. A teraszon ülve a vendégek akár megnézhetik a kedvenc sorozatunkat vagy válaszolhatnak az e-mailekre is – mutat körbe Tamás. – Amellett, hogy szó szerint a természet lágy ölén, tücsökciripelés közben reggelizhetnek, madárcsicsergésre ébredhetnek, nem kell lemondani a technikai vívmányokról sem. Légkondicionáló, padlófűtés, WIFI, teljes beépített bluetooth kompatibilis hangtechnika, UHD Smart TV is a vendégek rendelkezésére áll. Bőséges helyi termékekből álló reggelit kínálunk frissen sütött kenyérrel, helyi gyümölcslevekkel, saját szörpjeinkkel, lekvárokkal és örvényeshegyi mézzel, megadjuk a kellő energiát a napközbeni kirándulásokhoz.

Különleges élmény a teraszon üldögélni
Fotó: Mészáros Annarózsa

Egész évben sátrazhatsz

A ponyvával borított szálláshelyek távolról sem hasonlítanak a kempingsátrakra, belsejükben konyha, nappali, háló és fürdőszoba is található, a szállás fel van szerelve minden olyan kényelmi funkcióval, ami valódi luxussá teszi a természetközeli pihenést.
– Esőben, viharban sem kell félni, nem áznak be, tökéletesek a rögzítések. Szigetelésük és padlófűtésük lehetővé teszi, hogy akár télen is átéljék a vendégek a szafarik varázsát. Folyamatosan fejlesztjük a területet, a nyárra még elkészül egy kisebb sportpálya, télre egy kültéri szaunát is építünk hideg vizes dézsával.

Nézd meg képeinket!

szállá

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva