Horváth Balogh-Attila / zaol.hu | 2021.01.06. 17:00
Zalakaros a Balaton zöld tüdeje
A fürdőváros országos hírű gyógyászati központként mindig nagy figyelmet fordított zöldfelületei és parkjai állapotára, a környezettudatos nevelésre.

Utóbbira garancia a nívós oktató-nevelő munkát folytató óvodájuk, mely tavaly harmadszor érdemelte ki a zöld óvoda címet; előbbi pedig az önkormányzati tulajdonú Karos-Park Kft. vezetőjét, Biczó Tamást és munkatársait dicséri. Nemrég zajlott le a gyógyhelyi központ műszaki átadása, Zalakaros legújabb komplexuma szintén környezettudatos szempontok alapján épült meg.

A modern, a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő környezettudatos vízkezelési rendszer megépítésével párhuzamosan jelentős zöldítési program is zajlott majdnem egyhektáros területen, a valamikori futballpálya helyén.

A füvesítés mellett 2697 évelő fűfélét, 1154 előnevelt cserjét, több mint 40 előnevelt fát és három tűlevelű örökzöldet telepítettek.

Fotó: zalakaros.hu

– Önkormányzatunk prioritásként kezeli, hogy a zalakarosiak egészséges, rendezett környezetben élhessenek, ezért az év folyamán a gyógyhelyi zöldfelület-fejlesztés mellett további pályázatokat nyújtottunk be – tájékoztatott Novák Ferenc polgármester.
– Az Agrárminisztérium által meghirdetett településfásítási program keretében 30 ezüst hársfát nyertünk, melyeket a Karos-Park dolgozói már elültettek, továbbá gyümölcsfákat is telepítettek az önkormányzat pincéjénél.
Szeretnénk a továbbiakban is büszkén vallani: városunk a Kis-Balaton térségének, illetve a Balaton környékének „zöld központja”, hiszen a városmag mint a település tüdeje egészséges levegőt biztosít mindenkinek – tények bizonyítják, hogy Zalakaros levegőminősége a legjobbak és legtisztábbak közé tartozik az országban.

Nyitókép: zalakaros.hu

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva