Mihály Szilvia | 2019.04.28. 08:00
Zalakaros, a hat érzék birodalma
Kedvezményes bringás fürdőbelépő, ingyenes vércukormérés, harapnivalóan friss levegő és folyamatosan megújuló fürdő vár ránk Zalakaroson.

Zalakaros az egészség évében több nagyszerű kezdeményezést vezetett be vendégei részére.
Az ország első kerékpárosbarát fürdőjét a bringások kedvezményes belépővel látogathatják, és lehetőségünk van ingyenes vércukormérés igénybevételére is. A fürdő területén és a városi rendezvényeken a Csak egy pillanat feliratú tábla közelében tudjuk díjmentesen megnézetni vércukor szintünket. Ma Magyarországon rengeteg családot érint a cukorbetegség, több százezren nem tudnak róla, hogy magasabb a vércukorszintjük a kívánt értéknél.
A város a hat érzék koncepcióra építve várja a pihenni vágyó családokat, az alábbi pár másodperces videójuk jól érzékelteti az elmúlt évek fejlődését.

Felejtsük el a nyolcvanas évek hangulatát, a zalai üdülőváros folyamatosan fejlődik, a fürdőben a napokban adták át a felújított Gyógykertet, ahol a meleg gyógyvízben már a szabadtéren is fürdőzhetünk.
Cziráki László, a fürdő vezérigazgatója fontosnak tartja a folyamatos megújulást.
– Az életünk a gyógyvíz jelmondattal a 2019-es évet a Zalakarosi fürdő az egészség évének szentelte. Kiemelt figyelmet fordítunk az egészségvédelemre, a prevencióra, az egészségmegőrző és rehabilitációs folyamtokra, valamint az egészséges, sportos életmód népszerűsítésére.

Fotó: zalakaros.hu

–Ennek példája a júniusi Mapei Tour de Zalakaros is. Az országúti maratonon Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon kalandoznak a versenyzők a zalai vidék legszebb tájain, a táv 137 km – veszi át a szót Kovács Szabolcs a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezetője. – A rendezvény a GO BIKE programsorozat része, a kerékpáros turizmus nagyon erős a térségben. 2018-ban közel kétszer annyi bringát adtunk ki a látogatóknak, mint egy évvel korábban. A Kis-Balaton közelében a kerékpáros túrák egyedülálló természeti környezetben kínálnak fantasztikus kikapcsolódási lehetőséget az aktív, minőségi idő eltöltésére.

– Az egészségmegőrzésre garancia Zalakaros közel fél évszázados tapasztalata, és elkötelezettsége a magyar fürdőkultúra hagyományainak megőrzésére és továbbfejlesztésére – mondja Cziráki László.
A zalakarosi termálvíz a természet ajándéka, a gyógyítás eszköze. Az új év, új lendület program keretében a Gránit Gyógyfürdő nevet változtatott Zalakarosi Fürdő Zrt névre. A Gyógykert felújítása ennek a lendületnek a része, a most átadott medencében teljesen megújult a burkolat, és a medencét kiszolgáló technikai háttér. Új napozó és pihenőhelyek várják a medence körül a vendégeket, új kerítés is épült.

– Miért vonzó Zalakaros?
A zalakarosi fürdő gyógyító érintései, a zalai erdők és a Kis-Balaton impozáns látványa mellett itt még valóban hallhatjuk a csend hangját és érezhetjük a levegő illatát – fogalmaz Kovács Szabolcs.

Fotó: Egry Miléna

A LikeBalaton tippjei, ha Zalakarosra utazunk:
1. Pihenjünk a felújított Gyógykertben
2. Járjuk be kerékpárral a környéket, kiránduljunk a Kis-Balatonhoz
3. Kóstoljuk meg a Szilágyi cukrászda krémesét
4. Sétáljunk a város virágzó fái alatt
5. Vegyük igénybe az ingyenes vércukormérést

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva