Mihály Szilvia | 2019.05.05. 06:00
Zalakaros keresi az ország első biciklis ételét!
Könnyen kézbe fogható, egészséges és megfelelő energiaszintet biztosító kerékpáros barát ételt keres Zalakaros. Az üdülőváros idén bringában utazik, nem csak bicikliutak és kedvezményes Go Bike belépők várnak ránk, az egészséges táplálkozásra is odafigyelnek.

Kovács Szabolcs a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezetője, a bikefood ötletgazdája mesélt a LikeBalatonnak a nem mindennapi receptversenyről.

Ismét új kategóriát szeretnénk alkotni, május végére szeretnénk megtalálni Zalakaros kedvenc tésztaételét, valamint némi áthallással az előző évi wild food-ra, az ország első bringás ételét, a bikefood-ot. Integrált városmarketing kampányunk az érzékszervek köré épül, a Zalakaros Go Bike programunk keretében pedig mindenkit bringára szeretnénk ültetni. Ezek a kampányok ihlették az új kategóriát, hiszen az egészségtudatosságot a táplálkozásban is szeretnénk megmutatni.

Fotó: pixabay

– Milyen étellel nevezhetünk a versenyre?
Ez egy receptgyűjtő verseny, két kategóriában keresünk ételeket. A klasszik kategóriában elsősorban a térség ételeit várjuk, olyan tésztákat, amit akár a nagyszüleinknél ettünk, vagy akár tőlük lestük el az elkészítés módját. Ezeket a hagyományos recepteket szeretnénk beépíteni a város gasztronómiai kínálatába, megmutatva a térség értékeit. Fontos, hogy ez az étel étlapra tehető legyen, hogy a séfek kicsit újragondolva megjeleníthessék azt a napi kínálatukban. Így a nálunk pihenő vendégek is megismerkednek a régió ízeivel.

– Mire figyeljünk, ha mi szeretnénk elkészíteni az ország első bringás ételét?
– A bikefood-nál kitágítjuk a kereteket, közösen szeretnénk megfejteni ezt a kategóriát, ezért bisztrók, gasztroműhelyek, bloggerek, hobbi szakácsok ötleteit várjuk nem csak a térségből, hanem az egész országból.

Fotó: pixabay

Annyi elvárást fogalmaztunk meg a bikefood kapcsán, hogy legyen újszerű, fantáziadús, és folyamatos energiaszintet biztosítson a sportolóknak. Minőségi szénhidrátokat kell, hogy tartalmazzon, legyenek benne a fehérje mellett vitaminok, rostok, ásványi anyagok.
Ami nagyon fontos, hogy ez az étel legyen mobilis. Persze, nem feltétlenül zsebben hordozható falatokra gondolunk, de legyen könnyen kézbe vehető és akár a biciklinyeregből is el lehessen fogyasztani.

Fotó: pixabay

– Mit kell elküldeni a nevezéskor?
– Fényképpel, fényképekkel ellátott recepteket várunk az marketing@zalakaros.hu email címre, vagy a Zalakarosi Tourinform Irodába (8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.). Az alábbi linken is feltölthetik receptjeiket. Fontos, hogy csak saját képekkel nevezhetünk, vagyis mindenki készítse is el és fotózza le a nevezésre szánt ételét!

– Meddig nevezhetünk a versenyre?
– Május 31-ig várjuk a recepteket, ezután egy gasztro műhellyel kiválasztjuk a 10 legérdekesebb alkotást a klasszik kategóriában, majd zalakarosi séfek segítségével lefőzzük a döntős ételeket. A bikefood esetében egy speciális zsűri lesz, kerékpárosok, dietetikusok is lesznek a döntéshozók között. Június 21-én a Mapei Tour de Zalakaros nulladik napján debütálnak az ételek.

Kiemelt kép: pixabay

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva