Szaniszló Hajnalka | 2022.08.23. 14:00
A rossz idő ellenére sikeresen zárt a 10. STRAND Fesztivál
A rossz idő ellenére augusztus 20-án teltház fogadta a Halott Pénz koncertjét és az ünnepi tűzijátékot is.

A rossz idő ellenére sikeresen zárt a 10. STRAND Fesztivál

Hétfő hajnalban ért véget Zamárdiban a 10. STRAND Fesztivál. A változékony idő ellenére a szervezők sikeresnek értékelik a rendezvényt. Bár az esős napokon több nézőt vártak, augusztus 20-án így is teltház fogadta a Halott Pénz koncertjét és az ünnepi tűzijátékot is. Négy nap alatt közel nyolcvanezren vettek részt az eseményen.

A STRAND Fesztivált 2023-ban egy héttel később, augusztus 23-26. között rendezik meg.

Fotó: Strand Fesztivál hivatalos

 

Két év után tért vissza Zamárdiba a STRAND Fesztivál

Tartalmas nemzetközi és hazai programkínálattal várta a közönséget a Balaton déli partjára. Az esemény hírére ismét megteltek a környékbeli szállodák, a sokak által legjobban várt hetet csak a változékony időjárás zavarta meg. Az időnként csapadékos órák ellenére négy nap alatt közel nyolcvanezer vendég vett részt a Balaton egyik legnagyobb turisztikai eseményén, a 10. STRAND Fesztiválon.

 

 

Timmy Trumpet koncertjén közel húszezren buliztak

A nemzetközi sztárok közül a legnagyobb sikert Sean Paul, Parov Stelar, a Clean Bandit és Alvaro Soler hozta, de a szakadó esőben vasárnap este közel húszezren buliztak Timmy Trumpet showján is. Az ausztrál világsztár – aki nemrég Budapesten házasodott össze magyar feleségével – másfél órás műsorát az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című dalával zárta.

 

Fotó: Strand Fesztivál hivatalos

 

A Balaton legnagyobb tűzijátéka után csapott a húrokba a Halott Pénz csapata, akik az eső ellenére két órán át tartották ott a közönséget. Vasárnap délután első alkalommal lépett fel a nagyszínpadon a Valmar, sok vendéggel és hatalmas sikerrel. Itt hangzott el először élőben az R-GO Bombázó című dalának feldolgozása, amelyet a Hajógyár és a STRAND felkérésére a Legendák program keretében készítettek el és amelynek videóklipjét a helyszínen forgatták. Ugyancsak a Legendákhoz kapcsolódóan adott közös koncertet a KFT és a Carson Coma, Charlie és a Wellhello, illetve Menyhárt Jenő és az Ivan and the Parazol.

Fotó: Strand Fesztivál hivatalos

 

Nagy siker volt az I. Podcast Fesztivál

A vártnál is nagyobb sikerrel zajlott a STRAND keretében az I. Podcast Fesztivál, amelyen ismert és népszerű podcast műsorok a helyszínen élőben álltak színpadra. Az itt készült műsorok később az előadók csatornáin lesznek láthatók. Istenes Bence műsorára a délelőtti órákban is százak voltak kíváncsiak, akárcsak a Concorde, a Magenta, a Dob + Basszus, vagy éppen a Sávlekötő műsorokra.

Fotó: Strand Fesztivál hivatalos

 

A STRAND fontos színfoltja volt a Tábortűz helyszín

Itt fiatal sztárok és legendás előadók egy szál gitárral szerepeltek. A legnagyobb siker Azahriah, Lovasi András és a Carson Coma nevéhez fűződik.

– A pandémia után sok szempontból egy új időszámítás kezdődött. Ennek pozitív jele, hogy láthatóan frissebbé vált a hazai zenei kínálat. Pár éve alatt olyan előadók lettek a fesztiválok új főszereplői, kedvencei, akik pár évvel ezelőtt még alig voltak ismertek a fesztiválozó közönség köreiben. Ilyen a Carson Coma, Beton.Hofi, Azahriah, a Valmar, vagy éppen Lil Frakk. Ugyanakkor

a covid-okozta bizonytalanság és sok más tényező miatt a közönség óvatosabb lett, a jegyvásárlást sokan az utolsó pillanatokra hagyják, ez pedig nehezen tervezhetővé teszi a szervezők munkáját

– vont mérleget Lobenwein Norbert a fesztivált szervező VOLT Produkció vezetője.

Fotó: Strand Fesztivál hivatalos

Segít a STRAND

Már-már hagyomány, hogy a STRAND Fesztivál igyekszik fontos ügyekre felhívni a figyelmet. Most is jelen volt az Együtt az Autistákért Alapítvány, amely a közönséggel és a legnagyobb sztárok bevonásával az autisták nehézségeire irányítja a figyelmet. A STRAND szervezői az eladott bérletek árából több mint kétmillió forinttal támogatják az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, akik ebből az összegből az Ukrajnából menekült családokat segítik.

A helyszínen működő művészeti program bevételét teljes egészében Zamárdi városa kapja, amellyel egy számukra fontos ügyet támogathatnak.

Fotó: Strand Fesztivál hivatalos

 

Folytatódik a MOL Nagyon Balaton

A MOL Nagyon Balaton keretében idén még hátra van a szeptemberi Balaton Pikink, melynek a siófoki Plázs ad otthont.

Valódi értékelést csak ősszel tudunk tartani, amikor véget ér a MOL Nagyon Balaton sorozat. Az már most látható, hogy sikeres és kevésbé jól működő fesztiválokkal, programokkal volt tele az idei balatoni kínálat – mondja Fülöp Zoltán, a program vezetője.

Fotó: Strand Fesztivál hivatalos

 

 

 

 

 

Nyitókép: Strand Fesztivál hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva