Koszorus Rita/Sonline.hu | 2021.08.28. 09:00
Lesz még fesztivál Zamárdiban?
Ezekben a napokban kapják meg a 18 év felettiek és a tartózkodási engedéllyel rendelkező zamárdi ingatlantulajdonosok azt a kérdőívet, amely alapján eldől, lesz-e még Zamárdiban Balaton Sound.

Csákovics Gyula polgármester korábban elmondta: a helyiek véleményét tervezi kikérni a nagy fesztiválok jövőjét illetően. Mint ismert, az idén a most zajló Strand Fesztivál átkerült Balatonvilágosra, s a Balaton Soundot meg sem tartották.

– Mindenki tudja, miről beszélünk, közel másfél évtizedig itt voltak a nagy zenei fesztiválok. Azt is tudjuk, hogy ezek mivel járnak. Ezért arra kérjük a városban ingatlannal rendelkezőket, hogy felelősségteljesen gondolják át a kérdést és nyilvánítsanak véleményt a témában. Ezzel segítve a képviselő-testület munkáját – mondta Csákovics Gyula polgármester. – Így nincs egymásra mutogatás, ezzel mindenki lehetőséget kap a véleménynyilvánításra.

Az ingatlantulajdonosok döntenek a fesztivál jövőjéről
Fotó: Balaton Sound – hivatalos

A közvélemény-kutatáshoz kapcsolódó adatlapon szerepelnek azok a feltételek, amelyekben előzetesen megegyezett az önkormányzat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-vel. Ez alapján három évre biztosítana helyszínt a település évi 150 millió forintos bérleti díjért a szervezőnek, aki a helyszín rekultivációjára még plusz 90 millió forintot biztosítana a szerződési időszakban. A szervezők rövidebb idő alatt építenék fel a fesztivál helyszínét és egy nappal rövidebbre szabnák a programot is, tehát szerdától szombatig tartana a Balaton Sound.

Időpontokban is megegyeztek, így június 29-e és július 2-a között rendeznék meg. 2023-ban június 28. és július 1., 2024-ben pedig június 26. és 29. között tervezik megtartani a Balaton Soundot. A kérdőíven kitérnek arra is, hogy a bérleti díjból több, korábban tervezett, de a világjárvány miatt meghiúsult beruházást valósítana meg a város.

A zamárdiak a mini konzultációban szeptember 15-ig vehetnek részt, a kitöltött adatlapokat a Polgármesteri Hivatalba, vagy a Tourinform irodába adhatják le miután válaszoltak arra a kérdésre, hogy a megismert tájékoztatás alapján a Balaton Sound fesztivál 2022–2024 években Zamárdiban történő megrendezését támogatják, avagy sem.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: Balaton Sound – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva