Koszorus Rita/sonline.hu | 2021.02.28. 10:00
Mi lesz a Balaton Sound és a Strand fesztivál sorsa? Zamárdi komoly szigorításokat tervez
Tervezik a zamárdi fesztiválokat a szervezők, egyeztetnek az önkormányzattal, de csak két fesztivált engedélyeznek. A B My Lake biztosan nem Zamárdiban lesz idén, de vajon mi lesz a Strand és a Balaton Sound sorsa?

Rendkívüli egyeztetésre hívta csütörtökön a képviselő-testületet Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere, miután a Sziget Kulturális Mendzseriroda és a Volt Kft. jelezte területigényét elmaradt fesztiváljai megtartására.

A városvezetők egyetértettek abban, hogy biztosítanak területet két nagyfesztivál a Strand és a Balaton Sound számára. Előbbit agusztus közepére, utóbbit június végére tervezik. Az elkészült szerződéstervezetben több feltételt is szabott az önkormányzat.

Beépítenék a fesztiválkempingek területét a családok számára

– Egy év időtartamban gondolkodik a város. Az ötéves időtartamot nem támogatta a testület, hiszen a parkolásra használt területen telkeket alakítunk ki Zamárdiban letelepülni vágyó családoknak. Azt kikötöttük, hogy csak oltási igazolással rendelkezők léphessenek be a fesztiválok területére. Egy ilyen rendezvényen ezt jól lehet ellenőrizni. Viszont a saját, önkormányzati, ingyenes rendezvényeinket nem tartjuk meg idén. Azt gondolom, hogy ez a nyár még nem erről szól – mondta Csákovics Gyula.

Emellett a kempingnek helyet adó területeken is beépítené a tulajdonosa. Ráadásul Csákovics Gyula szerint elfáradt a település a fesztiválokban.

A fesztiválok szervezőinek egy hetük van a döntésre

Amellett, hogy a tavaly lejárt ötéves szerződést ezúttal csak egy évre írná alá az önkormányzat a szervezőkkel, magasabb területhasználati díjat szabott meg. S lehetővé tette a szervezők számára, hogy amennyiben a járványhelyzet miatt idén sem lehet fesztivált tartani, 2022-re eltolhassák azokat.

 

Forrás: sonline.hu

 

Nyitókép: Strand Fesztivál hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva