Krausz Andrea | 2022.03.31. 12:31
Lesz, vagy nem? Nem kéri Zamárdi a B. my Lake Fesztivált
Sajtónyilatkozat jelent meg a zamárdi önkormányzat oldalán. A képviselő-testület határozottan tiltakozik az ellen, hogy a B. my Lake fesztivál a Balaton Sound rendezvénybe legyen integrálva.

„A képviselő-testület kéri a B my lake azonnali törlését a Balaton Sound programjából” – olvasható a város honlapján megjelent nyilatkozatból.

Azt írták, hogy „az előzetes egyeztetések során a szervezők ígéretet tettek arra, hogy a B my lake fesztivál nem Zamárdiban kerül megrendezésre. Ezzel kapcsolatban a szervezők semmiféle tájékoztatást nem adtak a képviselő-testület részére, a szerződés megkötése után tettek lépéseket a rendezvény megtartására.”

Tavaly szeptemberben a likeBalaton.hu megírta, hogy Zamárdiban közvélemény-kutatást tartottak arról, hogy a következő három évben megrendezzék-e a településen a nagy hagyományokkal rendelkező, de 2020-ban és 2021-ben is elmaradt Balaton Sound fesztivált. Szeptember 22-én közjegyző jelenlétében bontották fel a szavazóurnákat, és a 18. életévüket betöltött állandó lakosok, valamint a 18. életévüket betöltött, Zamárdiban tartózkodási engedéllyel rendelkező polgárok nagy része megszavazta, hogy folytatódjon a Balaton Sound.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere akkor azt nyilatkozta, hogy „a Strand Fesztivállal párhuzamosan zajló B. my Lake Fesztiválnak többé nem szeretnének helyet adni a városban.”

Fotó: Balaton Sound hivatalos

Beharangozták, hogy a Balaton Soundon lesz

Néhány nappal ezelőtt megjelent, hogy két évnyi kényszerszünet után a legnagyobb underground elektronikus zenei fesztivált jegyző Deadcode Produkció és a VOLT Produkció Kft. szervezői úgy döntöttek, hogy idén már a Balaton Sound ad otthont a fesztiválnak, június 29. és július 2. között. (Erről itt írtunk.)

A képviselő-testület azonban sajtóközleményben reagált a bejelentésre, és kérik a B. my Lake azonnali törlését a Balaton Sound programjából.

További fejlemények

Március 31-én megjelent a Balaton Sound szervezőinek közleménye is.

„A Balaton Sound szervezőiként szeretnénk reagálni Zamárdi Képviselő-testülete által a 2022. 03. 30-án kiadott sajtóközleményre.
A korábbi közléseinkkel összhangban szeretnénk továbbra is hangsúlyozni, hogy nem szervezünk B my Lake fesztivált sem önállóan, sem a Balaton Sound keretei között Zamárdiban, és nem fogunk a jövőben sem. A 2022-re szervezett B my Lake fesztivál hivatalosan elmarad, a még kint lévő jegyek és bérletek egytől-egyig visszatérítésre kerülnek a következő egy hónapban.

Szeretnénk leszögezni, hogy egy partneri együttműködés jött létre a Sziget Zrt. és a B my Lake-et korábban szervező VOLT Produkció Kft. között, amely arról szól, hogy

a B my Lake, mint brand, mint a fesztiválpiacon jól ismert márka elnevez két színpadot a Soundon. Ez a kommunikációs együttműködés sem a Balaton Sound hangerejét, programkoncepcióját, sem az elhelyezett színpadok számát, a tervezett fellépők körét nem befolyásolja.

Ugyanakkor figyelembe véve a Képviselőtestület ezzel kapcsolatos fenntartásait, a kommunikációban használt „B my Lake jön a Balaton Soundra” reklámszlogent a jövőben nem fogjuk használni, és a kampányban sem fogjuk szerepeltetni. Ez együttműködés során a B my Lake márkát más formában terveznénk megjeleníteni.” – fogalmazott a Sziget Zrt.

Friss! Itt vannak a fellépők!

Balaton Sound 2022 – 1. nap

Balaton Sound 2022 – 2. nap

Balaton Sound 2022 – 3. nap

Balaton Sound 2022 – 4. nap

 

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva