Turbéki Bernadett/sonline.hu | 2023.07.18. 14:00
Világrekordot állított fel Zamárdiban a cirkusz hercegnője
Zamárdiban egyedi módon, egy sajátos cirkuszművészeti világrekorddal ünnepelték a Cirkuszok Éjszakáját szombaton. A Richter Flórián Cirkusz tizenhét éves cirkuszművésze, Richter Angelina két ló hátán állva mutatta be a „magyar posta” húsz lovas változatát, vagyis ennyi lovat hajtott egyszerre.

A speciális produkciót legutóbb 2018-ban láthatta a közönség Angelina testvérétől, Richter Kevintől, aki akkor egyedüliként a világon 24 lóval tudta megcsinálni. Egymaga körben a porondon a két leghátsó ló hátán állva irányította egyszerre körben a lovakat. Szombaton ugyanezt a produkciót mutatta be nőként Angelina húsz lóval, aki mostantól a produkció női világrekordere.

Fotó: Kovács Tibor/sonline.hu

 

– Ezt a világrekordot korábban tizenhét lóval állították fel. Meglátjuk, hogy sikerül-e húsz lóval. Én a jegyzőkönyvet vezetem a történtekről – mondta Sebestyén István a magyar rekordok regisztrátora.

–Megpróbálom hűen rögzíteni azokat az időpillanatokat és azokat a tényeket, amelyek relevánsak. A rekordkísérlet érvényességéhez az tartozik hozzá, hogy a produkciónak ugyanolyannak kell lennie, mint bármelyik másik, kevesebb lóval bemutatott cirkuszi produkciónak. A lovaknak egyenként kell beérkeznie a már porondon tartózkodó, körben szaladó többi lóhoz Angelina lába között és ha mind a húsz lovat tudja legalább egy körön keresztül az uralma alatt tartani, akkor mondhatjuk, hogy sikeres a rekordkísérlet, szurkolunk Angelinának – tette hozzá a rekord regisztrálója. Richter Angelina cirkusztörténelmet írt szombaton. Rajta kívül eddig senki nem csinálta ezt a produkciót nőként, a férfiak között a testvére tartja a világrekordot.

 

– Nagyon izgultam és reméltem, hogy jó lesz, de bíztam a lovaimban és a családom tapasztalatában, hogy minden rendben lesz. Voltak húzós pillanatok, de azért próbáltam kitartani és erős maradni a cél érdekében – foglalta össze érzéseit Richter Angelina. A produkció valóban izgalmas volt, leginkább abban a pillanatban, amikor a tizenhét éves cirkuszhercegnő becsúszott a két ló közé, amelyeken állt. Sikerült erőt gyűjtenie és fent maradnia a hátukon, így a rekordkísérlet folytatódhatott. A rekorder produkciójában öt év munkáját láthatta a publikum szombaton először. Hamarosan a műsorra tűzi a cirkusz a világrekordot is.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: sonline.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva