2019.09.01. 08:13
Best of nyár 2019
Mindig ami éppen elmúlt, az a legeslegjobb. Összegyűjtöttünk párat a legkiemelkedőbb balatoni pillanatokból. Neked idén mi volt a leg?

1.A legtöbb információ a Balatonról

A legtöbb információ a Balatonról tuti, hogy a likeBalaton.hu oldalon jutott el hozzátok! Ezen a nyáron több mint 900 balatoni cikket olvashattatok, kicsivel több mint 1250 programot ajánlottunk nektek a rengeteg szállás, látnivaló, cukrászda, lángosozó, étterem… mellett. És, hogy ezt ti is tudjátok, íme a bizonyíték: mintegy 1 millió 300 olvasó kereste fel a nyár folyamán az internetes programajánló és szabadidős portálunkat, a likebalaton.hu-t.

2.Leglátogatottabb fesztivál

172 ezer ember bulizott idén Zamárdiban a Balaton Soundon, a szombati napon ráadásul teltház volt. Soha ennyien még nem buliztak itt, amióta megrendezik ezt a fesztivált. Igaz, ma már ez Európa legmenőbb vízparti fesztiválja, ahol az eddigi legnagyobb világsztárfelhozatal várta a bulizókat. 7 helyszínen 100 neves előadó szórakoztatta az elektronikus zene rajongóit. Emlékszel, hogy bejártuk az egész helyszínt?

Soha ennyien nem buliztak még Zamárdiban (Fotó:Major Kata – Rockstar Photographers)

3. A leghangosabb koncert-kórus

Fonyódon viszonylag sokat énekeltek sokan ezen a nyáron. Volt itt mindenféle zenei program, Retro Balaton fesztivál világsztárokkal és RockBalaton igazi nagyágyúkkal, 40 éves Karthagóval. Charlie a Harcsafesztiválon szinte ráadásnak számított és akkora bulit csinált, hogy elképesztő. A közönség meg ment vele végig. Nézzétek ezt a videót, mekkora libabőr!

4. Időjárási rekordok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumában egész nyáron 0-24 órában lesték a radarokat, hogy a nyaralók legnagyobb biztonságban lehessenek. Horváth Ákos, az obszervatórium vezetője azt mondta: az idei egy változékonyabb nyár volt, mint a tavalyi, több viharral és csapadékkal, kevesebb hőségnappal. Azért így sem kell panaszkodnunk. A legmelegebb napon, augusztus 12-én 36 fok volt. A Balaton vize augusztus 13-án volt a legmelegebb, 28 fokos. A legtöbb csapadék még a szezon elején, Fonyódon esett, június 19-én, egy óra leforgása alatt 70 mm eső zúdult a városra. Ráadásul pár kilométerrel odébb nem is esett. Nagyobb zivatar nem volt idén a Balatonnál, hogy ebből miért esett ekkora eső, azt is megtudtuk.

5. Legtöbb ember a Balatonban

Egy átlag nyári napon is 300 ezer ember van egyszerre a vízben. Idén, június 29-én rendezték meg a Balaton-átúszást. Ez az egyik legnagyobb tömegsport rendezvény a tóparton, a mostani a 37. volt. 9724 úszó indult, ami a harmadik legnagyobb létszám a verseny történetében. Papp Márk és Betlehem Dorka voltak leggyorsabbak idén. A vízimentőknek és a meteorológusoknak évről-évre az átúszás napja a legnagyobb kihívás, ilyenkor ugyanis nem egyszerűen a vízben vannak az emberek, de több ezer ember a Balaton közepén. Idén azokat is megkerestük a tömegben, akik a legelső átúszás óta minden évben részesei voltak ennek az élménynek.

Baráth Csaba Csornáról érkezett Révfülöpre, hogy 20. alkalommal is leússza az 5,2 km-es távot Balatonboglárig. Lelkes szurkolói voltak

6. A nyár legnagyobb lúzere

Emlékeztek még arra a sztorira, hogy a Balaton Sound idején két fiatal lány rejtett kamerákat talált a fürdőszobában a szállásán? Akkor sokan elolvastátok az erről szóló cikkünket. A lányok kihívták a rendőröket is, a nyomozók pedig a többi apartmanban is rátaláltak a falba rejtett készülékekre. A nyár legnagyobb lúzere címet mindenesetre simán megérdemli, aki a saját vendégeivel ilyet csinál.

A boglári eset után pár nappal ráadásul kiderült, hogy Zamárdiban is fogtak egy kukkolót. Egy melós leselkedett és videózott a tusoló ablakában

7. A Balaton legjobb dinnyéje

A dinnyeszezon kezdetén készítettünk nektek egy kisokost, hogy tudjátok, hogyan vehetitek meg a legjobb dinnyét. Sokan mondtátok, Bugyiékhoz menjünk, ők tudják a tutit. Aztán sokan meg is köszöntétek a tippet. Bizonyára nem véletlenül: a család hetven éves tapasztalattal termeszti a gyümölcsöt Fonyód és Lengyeltóti között. Bugyi Szabolcs videóját, amiben elmondja mikor és mitől jó a dinnye, nagyon szerettétek, az egyik legnézettebb felvétel volt a nyáron. Ez az:

8. A legkülönlegesebb csónakázási hely a Balcsinál

A tavon bárki evezhet, mondjuk a föld alatt is a Tapolcai-tavasbarlangban. 73 lépcsőn jutunk le a mindig 20 fokos barlangba, ahol egy 180 méter hosszú, kanyargós vízi folyosón csónakázhatunk. Szerintünk a balatoni nyaralás csúcspontja itt evezni. Olvasd el, mennyi titkot tudtunk meg a helyszínről!

Azért az hozzá tartozik, hogy Szilvinek és Áginak az év legmelegebb napján sikerült a húsz fokban hűsölni és evezhetni a barlangban… (Fotó: Keszey Ágnes)

9. A legszexibb képek a parton

A fonyódi rúdtánc fotózáson nem csak a hőség miatt volt forró a hangulat. A csodaszép, szexi rúdtánc világbajnok, Floch Bernadett és tanítványai lélegzetelállító mozdulatokat mutattak be a SUP Port bázison. Persze, hogy mi is meglestük a fotózást, mutatjuk a legjobb képeket! Az itt készült videók szintén rengeteg látogatót vonzottak.

 

10. A legnagyobb hal a Balatonból

Gödry Zoltán Máté horgára egy 30,125 kg-os, 98 cm hosszú óriás akadt Balatonszepezden, ennél senki ne tudott nagyobbat fogni idén nyáron. A horgász a likeBalatonnak elmondta, hogy túrájuk harmadik napján sikerült a kapitális méretű pontyra akadni. A történet külön érdekessége, hogy ugyanezt a halat Gödry Zoltán Máté már négyszer is kifogta, de tavaly óta 3 kg-ot hízott a magyar tengerben. – Az biztos, hogy 3 kilogramos évi növekedést sok hal nem tud produkálni – mondta boldogan akkor a horgász. Valószínűleg az átlagnál valóban mohóbb lehet, sokkal többet eszik, ezért tud így gyarapodni. Lehet, hogy ez az oka, hogy óvatlanabb és talán ezért is fogják meg ennyire gyakran. Itt van a rekordfogásról még több részlet.

Ez már olyan, mintha Gödry Zoltán Máténak ez a hatalmas hal a sajátja lenne, évről-évre nyomon követheti mennyit gyarapodik

Nyitókép: Balaton Sound hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva