– Arra gondoltunk, hogy biztosan jólesne az embereknek a télben egy kis nyári hangulat – mondta Vécsei Mihály, a Boglárka Bisztró tulajdonosa. – Karácsony után már más ízekre vágyunk, ezért meghirdettünk egy lángosos hétvégét. Persze most vírus van, és nem lehet rendezvényeket tartani, ezzel tisztában vagyunk. De elvitelre, akár séta közben, vagy egy padra leülve is hangulatos lehet egy téli lángosozás – mondta a tulajdonos.
Január 16-án és 17-én 10-18 óráig választhatunk a kínálatból, amelyben „vírusölő” néven szerepe majd a fokhagymás lángos. Megtalálható lesz még a sajtos-tejfölös, de kínálnak majd magyarosat is, amire paradicsom és paprika kerül, jó minőségű magyar kolbásszal, valamint tejföllel és reszelt sajttal.
– Házi specialitásunk a forralt bor. A vöröset aszaltszilva-ágyon melegítjük, a fehér forralt bort pedig vaníliarúddal és aszalt sárgabarackkal. A gyerekeknek is készülünk forró, fahéjas almalével. Ezt megbolondítjuk egy pici citrommal és fahéjjal, de nem adunk hozzá cukrot – részletezte az egykori sportriporter.
A télen több alkalommal is érdemes lesz egy sétát tenni a boglári hajóállomás környékén. Február első hétvégéjén fánknapokat, majd „Boglári Hekkelés” elnevezéssel halételes napokat tartanak a bisztróban.
Hogy befagy-e a Balaton, arról itt olvashatsz!
Nyitókép: Krausz Andrea