Krausz Andrea | 2021.01.13. 09:00
Nyáridéző lángossal csábítanak a hétvégén Balatonbogláron
A népi gyógyászatban az egyik legerősebb vírusölő a fokhagyma, ezért aztán a többi között fokhagymás ízesítésű lángossal veszi fel a covid elleni harcot a Boglárka Bisztró. A balatonboglári hajóállomáson sétálva visszaidézhetjük a nyár ízeit, a napfényes strandolás élményét. Persze, közben olyan hideg lesz, hogy a hétvégére akár vékony jég is keletkezhet a tavon.

– Arra gondoltunk, hogy biztosan jólesne az embereknek a télben egy kis nyári hangulat – mondta Vécsei Mihály, a Boglárka Bisztró tulajdonosa. – Karácsony után már más ízekre vágyunk, ezért meghirdettünk egy lángosos hétvégét. Persze most vírus van, és nem lehet rendezvényeket tartani, ezzel tisztában vagyunk. De elvitelre, akár séta közben, vagy egy padra leülve is hangulatos lehet egy téli lángosozás – mondta a tulajdonos.

Január 16-án és 17-én 10-18 óráig választhatunk a kínálatból, amelyben „vírusölő” néven szerepe majd a fokhagymás lángos. Megtalálható lesz még a sajtos-tejfölös, de kínálnak majd magyarosat is, amire paradicsom és paprika kerül, jó minőségű magyar kolbásszal, valamint tejföllel és reszelt sajttal.

Kiadós étel a magyaros lángos jófajta kolbásszal
Fotó: Facabook/Boglárka Bisztró

 

– Házi specialitásunk a forralt bor. A vöröset aszaltszilva-ágyon melegítjük, a fehér forralt bort pedig vaníliarúddal és aszalt sárgabarackkal. A gyerekeknek is készülünk forró, fahéjas almalével. Ezt megbolondítjuk egy pici citrommal és fahéjjal, de nem adunk hozzá cukrot – részletezte az egykori sportriporter.

Februárban fánkot kóstolhatunk
Fotó: Facebook/Boglárka Bisztró

 

A télen több alkalommal is érdemes lesz egy sétát tenni a boglári hajóállomás környékén. Február első hétvégéjén fánknapokat, majd „Boglári Hekkelés” elnevezéssel halételes napokat tartanak a bisztróban.

Hogy befagy-e a Balaton, arról itt olvashatsz!

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva