2018.11.30. 15:00
Csobbanás a kellemes meleg vízbe
Aki fürdőzött már a hideg évszakban a szabad ég alatt, forró termálvízben, igazolni fogja a tényt: ez az egyik legmegnyugtatóbb téli kikapcsolódás.

Nyugat-Magyarország ékessége, az egész Európában, sőt a világon is kuriózumnak számít a Hévízi-tó, amely a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termált tava. A tó minden évszakban újabb és újabb arcát mutatja az idelátogatónak. Míg nyáron a tavirózsák látványa csábít, télen a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén, ami gátolja a víz lehűlését, ugyanakkor egy természetes inhalatorium alakul ki. A fákkal és klasszikus épületekkel körülvett tó felett gőzölgő víz a fürdőből nézve a legszebb.

Bármennyire jól érezzük magunkat, a szabályokat nem árt betartani

A romantikus környezet, a friss levegő és a gyógyhatású termálvíz kombója egészséges és megnyugtató élményt kínál, van azonban néhány szabály, amelyet érdemes betartani, ha nem akarjuk, hogy a téli szabadtéri fürdős élmény egy kiadós megfázásba torkolljon. Ilyen például, hogy egy sokmedencés fürdő komplexumban érdemes megérkezésünk után először a szabadtéri medencét választani, miután pedig a szaunában vagy a beltéri medencékben átmelegedett a fejünk, inkább törölköző-turbánnal a hajunkon beülni a kültéri medencébe.

Mindig vigyünk magunkkal vastag, frottír fürdőköpenyt, amelynek lehetőség szerint kapucnija is van, sőt egy plusz törölköző is hasznos lehet. Amikor kijöttünk a vízből, ne ácsorogjunk a medence szélén, hanem siessünk be minél hamarabb az épületbe. A fürdőzés végeztével pedig ne rohanjunk haza, hanem hagyjunk időt szervezetünknek a lehűlésre, és szárítsuk meg alaposan a hajunkat és húzzunk sapkát vagy kapucnit.

Olvassa el a témában megjelent korábbi cikkeinket:
Fotók: pixabay.com
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva