Kovács Erika/veol.hu | 2023.04.07. 22:00
Póniméretű kutya sétált a balatonfüredi parton
A póniméretű kutya már távolról is lenyűgöző látványt nyújtott a a balatonfüredi parton.

Póniméretű kutya sétált Balatonfüreden

Már távolról lenyűgöző látványt nyújtott Balatonfüreden az a gyönyörű négylábú, aki méretét tekintve inkább egy pónilóhoz hasonlított, mintsem kutyához.

Nanook, az alaszkai malamut a balatonfüredi Tagore-sétányon

Méltóságteljesen sétált egy fiatal párral Balatonfüreden, a Tagore sétányon, ahol mindenki megcsodálta a különleges ebet. Egyik gazdája büszkén mondta, mindig ilyen kutyát szeretett volna, neki az alaszkai malamut a kedvenc fajtája, ezért választotta őt, aki a Nanook nevet kapta.

Nem véletlen a névválasztás, ugyanis ennek a ritka fajtának eszkimó szánhúzó kutyák voltak az ősei, így a neve is eszkimó szóból ered.

Eredeti jelentése jegesmedve, de azt is jelenti, hogy barát, figyelmes, vidám. Nanook gazdái, akik Ausztriában, a hegyekben élnek azt mondták, a kutyára valamennyi kifejezés jellemző, végtelenül kedves, barátságos, alkalmazkodó, együtt él velük a lakásban, és családtagként tekintenek rá. A különleges élményt fokozta a lenyűgöző sétány, illetve a négylábú mögött elhúzódó páratlan szépségű horizont, a Balaton, ami ezúttal zöld színben pompázott, a tó körül nyújtózkodó part sötét kontúrja, a part menti aranyszínű nádas, az égen fehérben, kékben úszó felhők, mindez olyan látványt nyújtott, mintha egy csodás festményre tekintene az ember.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: a család fotója/veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva