likeBalaton.hu | 2024.03.25. 12:00
Több mint kétezer futó volt a Balaton Szupermaratonon
A négynapos verseny mezőnye az utolsó napon a siófoki Aranyparton ért célba a 14. Szupermaratonon.

Négy év kihagyás után, 2024-ben ismét megrendezték legendás Balaton kerülő ultrafutó-eseményt, a Balaton Szupermaratont. A résztvevők immáron tizennegyedik alkalommal álltak rajthoz, hogy egyéniben vagy csapatban teljesítsék a 196 kilométeres kört, vagy annak valamelyik betétszámát.

Az első napi (csütörtök) maraton+ Siófoktól Fonyódig kanyargott, viszonylag egyenletes terepviszonyok között. A verseny csütörtökön a Fonyód Szigliget közötti 53 kilométeres, leghosszabb távval folytatódott, így talán ez jelentette az egyik legnagyobb próbatételt a négy nap alatt. Szombaton egy rövidebb 43,5 km-es etap várt a nevezőkre. A Badacsonyról induló, és a Balaton északi partján végighaladó szakasz a Balaton egyik legimpozánsabb részén, a Tagore sétányon ért célba.

A záró napi (vasárnap), csodás balatoni panorámát kínáló, dimbes-dombos útvonal Balatonfüredről indult, és a siófoki Aranyparton végződött.

Balaton Szupermaraton 2024: több mint kétezer induló vett részt az eseményen
Fotó: BSI

A hangulat felejthetetlen volt és sok életre szóló élménytől marad emlékezetes: a csodálatos balatoni panoráma a háttérben, a kimerült, de kitartó pillantások a monoton utcákon, a nyugodt, madárcsicsergéses erdei szakaszok, a táncoló váltótagok a frissítőállomásokon, az erőt adó pacsik és szurkolások, az egymásnak mondott buzdítások, és az elégedett hurrázások. Mind a négy nap alatt öröm volt nézni a sok, fáradt, de mégis elégedett mosolyt, ahogy sokszor leküzdve a mentális krízist és a fizikai fájdalmat a futók beértek a célba és teljesítették a legendás ultrafutó versenyt, a 14. Balaton Szupermaratont.

Eredmények itt.

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: BSI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva