veol.hu | 2022.09.25. 09:00
Félelem Alsóörsön: megöléssel fenyegette élettársát egy férfi
Élettárs sérelmére folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntettével vádol a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfit, aki féltékenységből több alkalommal is megöléssel fenyegette élettársát.

A vádirat szerint a 23 éves férfi és élettársa 2022 májusában munkavégzés céljából érkeztek Alsóörsre, ahol egy vendégházban volt a szállásuk. Május 16-án délután a szálláshelyen a férfi féltékenység miatt bántalmazta a nőt, akin emiatt lila foltok keletkeztek. Ezután a férfi megnyugodott, azonban a hajnali órákban magához vett egy 15 cm pengehosszúságú kést és azt a sértett torkához tartva megfenyegette, hogy elcsúfítja, és így más férfi rá se nézzen.

Illusztráció: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

A féltékenykedést a férfi másnap este tovább folytatta, ekkor az utcán hátba rúgta, majd leköpte és megöléssel fenyegette a párját. Szálláshelyükre érve trágár hangnemben sértegette a nőt, majd meg is ütötte.

Másnap reggel a vendégház tulajdonosa távozásra szólította fel őket, így vonatra szálltak Balatonfüred felé, ahol a sértett a kalauztól kért segítséget a férfival szemben, majd telefonon felhívta édesanyját, hogy jöjjön érte Balatonfüredre, mert fél az élettársától. A sértett Balatonfüreden, a vasútállomás mellékhelyiségébe rejtőzve várta meg az édesanyja által értesített rendőrök érkezését. A nő a sérelmére elkövetett zaklatás miatt magánindítvánnyal élt a férfi ellen, az általa okozott sérülésekkel kapcsolatban testi sértés miatt nem.

 

 

Az ügyészség az erőszakos férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi
Járásbíróságnak.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: illusztráció/Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

  

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva