sonline.hu | 2022.09.16. 10:51
Közel kétmilliót zsákmányolt a besurranó tolvaj – videó!
A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki rövid időn belül három Balaton-parti vendéglátóhelyet is kifosztott.

A vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt korábban már többször büntetett, ötvenes éveiben járó vádlott 2022 júliusában és augusztusában két siófoki, illetve egy balatonföldvári vendéglátóhelyre is besurrant, és túlnyomórészt készpénzt, valamint azzal együtt pénztárcát, övtáskát, és igazolványokat lopott, összesen 1.919.900,- Ft értékben.

 

Fotó: police.hu

 

A siófoki nyomozók végül a kamerafelvételek alapján azonosították és őrizetbe vették az elkövetőt, aki ellen az ügyészség két nap múlva már vádat is emelt. A Siófoki Járásbíróság a 2022. szeptember 01-én megtartott tárgyaláson a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és vele szemben halmazati büntetésül négy év börtönbüntetést és négy év közügyektől eltiltást szabott ki, egyúttal vagyonelkobzást is elrendelt. Mivel a kihirdetett ítélet – amely ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője pedig enyhítés végett jelentettek be fellebbezést – nem emelkedett jogerőre, az ügyészség indítványára a bíróság a vádlott letartóztatását is elrendelte. A vádlott által elkövetett egyik bűncselekményt a biztonsági kamerák rögzítették, a felvétel az alábbi linken érhető el:

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!
:
Forrás: sonline.hu
Nyitókép: police.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva