Szijártó János/veol.hu | 2022.09.25. 18:00
A Folly-fák örökbefogadóit köszöntötték az arborétumban
Negyedik alkalommal tartottak örökbefogadói napot szombaton a Folly Arborétumban, ahol az előző fél évben jelentkezett örökbefogadókat köszöntötte a házigazdák nevében dr. Folly Réka.

Az arborétum 2020-ban hirdette meg a Fogadj örökbe egy Folly-fát! kampányt, amellyel elsősorban az ember természetszeretetét, környezettudatosságát kívánja erősíteni a gyermekek és felnőttek körében egyaránt. Azóta minden tavasszal és ősszel megszervezik az örökbefogadói napot, ahol az előző fél évben jelentkezett örökbefogadókat köszöntik.

Fotó: Szijártó János/Napló

A mostani alkalommal is Folly Réka, az arborétum negyedik generációs tulajdonosa köszönte meg név szerint a támogatók pozitív hozzáállását a Panoráma kávézóban, helyben készült szörp és házi pogácsa kóstolásával egybekötve. Tájékoztatójában elmondta, hogy az örökbefogadásból befolyt összegből mindig újabb növényeket vásárolnak, s ültetnek.

Fotó: Szijártó János/Napló

 

– Egyedülálló atmoszférájú arborétumunk számos növénykülönlegességnek ad otthont, amelyek között éppúgy megtalálhatóak a százéves ciprusok, mint a fiatal sziklarózsák. Célunk, hogy az eddigiekhez hasonlóan tovább gondozzuk örökzöld kertünket, és bővítsük ritka növényeink, értékes fáink állományát. Ezzel nemcsak a minket körülvevő környezetet óvjuk, de a természetvédelmi oktatásból és nevelésből is kivesszük a részünket – hangsúlyozta Folly Réka. A mostani kezdeményezés a 2017-ben általuk alapított Égig Érő Tanterem Alapítvány munkáját is segíti, amelynek legfőbb célja az, hogy a gyerekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi felelősségvállalás és a természettel való szoros kapcsolat kialakításához, megerősítéséhez.

 

 

Fotó: Szijártó János/Napló

 

A folytatásban a résztvevők elsétáltak az örökbe fogadott fákhoz, és közösen emléktáblákat helyeztek ki. Mint megtudtuk, az elmúlt fél évben több mint 15 fát fogadtak örökbe.

 

Badacsonyörsre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva