Mihály Szilvia | 2019.11.21. 07:00
Badacsony szárnyal
Robbantott kacsa, libaburger, lakkozott galambmell és kappan-ravioli is repül a badacsonyi Gasztrohegy hétvégi étlapjára, mutatjuk a részleteket!

Finomnak ígérkezik a novemberünk itt a Balaton mellett, a hétvégén a szárnyasoké lesz a főszerep Badacsonyban.
A Gasztrohegy második évadának következő állomásán liba, fácán, csirke, kacsa és gyöngytyúk kerül a tányérokra, nem mindig a megszokott módon. Van, aki konfitál, készül természetesen leves is, de hab és brulée formában is kerül elénk szárnyas.
Nem hiányozhatnak a kínálatból a vulkanikus borok sem, ahogy az időjárás előrejelzést nézem, akár még a teraszokon is üldögélhetünk a gasztrokalandozás során.

A vendéglátók már végigkóstolták a menüt, Fotó: Gasztrohegy

A Gasztrohegy koncepció lényege, hogy lépésről lépésre ismerjük meg, faljuk fel a hegyet. Októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát, 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége vár ránk.
– Hasonló éttermi sorozat nincs máshol az országban, egyedülálló programlehetőséget biztosítunk az ideérkezőknek – mondta Kardos Gábor.

Fotó: Gasztrohegy Badacsony

Jöhetünk párosan, egyedül, szülőkkel, barátokkal, csatlakozhatunk a vezetett gasztrotúrákhoz is. Ennek lényege, hogy jó társaságban, jó sztorik, még jobb borok és ételek kerülnek elénk, helyi idegenvezetővel látogathatunk el 5 helyre, ahol bemutatkoznak a vendéglátók is. Igazán bennfentesként, helyi titkok tudójaként térünk majd haza.
Egy mini fesztiválközponttal, információs ponttal várják a vendégeket a Bonvinoban, itt lehet karszalagot és kóstoló poharat vásárolni.

Fotó: Keszey Ágnes

– November végén nem csak szárnyasok kerültek az étlapra, hanem séfjeink fantáziája is szárnyalt – árulta el Budavári Dóri.
– Hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb lesz a tányérokon mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!

Fotó: Gasztrohegy Badacsony

Mutatjuk a menüsort, amiben igazi különlegességekre bukkantunk.
A Tölgyes Kúria – Riza fácán levest készít erdei gombákkal, bogyós gyümölcsökkel, és lesz lecsós gersli risotto, roston sült pecsenye kacsamájjal.
A Hotel Bonvino Wine & Spa vörösboros kappan-raviolit kínál kaporral.
A Borbarátokban libamájhab kerül a tányérra szarvasgombával, áfonyával és diós kenyérrel. A supreme jércemellhez gruyere, kesudiót és aszalt paradicsomos gnocchit tálalnak.

Fotó: Gasztrohegy Badacsony

Az Istvándy Birtok és Borműhely libamájat készít kompóttal és kacsamellet túrógombóccal, meggyes céklával.
A Tilia – A Badacsonyi Borvendéglőben Vári Dávid séf készíti a fogásokat. Lesz pisztáciás liba rilette, céklával, liba burger, laska gombával és édes burgonyával.
A Pláne Badacsony borterasz most is meghökkentő fogással készül, a balatoni szusi után ezen a hétvégén robbantott kacsa kerül elénk körtével és teával.
A Hableányban rántott csirkeszárny repül elénk, szarvasgombás majonézzel és mogyoróval. Kérhetünk kacsamellet sütőtökkel, mandulával és gerslivel.
A Kisfaludy-ház Étterem vaslapon sült libamája brióssal és őszi gyümölcsökkel csábít bennünket a hegy tetejére.
A Vánkosban gyöngytyúk esszencia készül fürjtojással és citromos olivás csirke kuszkusszal. Gondoltak az ételintolleranciás vendégekre is, gluténmentes köretként bulgurt kínálnak.

Fotó: Gasztrohegy Badacsony

A Laposa Birtokon lakkozott galambmell és csirkemájbrulée vár bennünket.

Olvasd el az előző Gasztrohegy kalandjainkat, és nézd meg, milyen volt a balatoni szusi:

Ősszel, télen és tavasszal Badacsonyban mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végig kóstolni az adott szezon kínálatának legjavát.

Kattints ide, és tudd meg, milyen programok várnak rád tavaszig!

Összeállította: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva