Mihály Szilvia | 2022.03.17. 10:00
Füstfelhők gyülekeznek Badacsony felett
Nem vulkánkitörés előjele a balatoni hegy felett gomolygó füst, csak a Gasztrohegy résztvevői hangolódnak a következő hétvégére, ahol a szabad tűzön, füstön készült ételeké lesz a főszerep.

A badacsonyi Gasztrohegy rendezvénysorozat következő hétvégéjén (március 19-20.) jótékony füst segíti a séfeket a maximális ízharmónia megalkotásában. Egy pohár tüzes bor és a melengető tavaszi napsütés tökéletes kísérője lesz ennek a programnak.

Felszáll a füst

– Végre beizzítjuk a grilleket, kitesszük a smokereket, a Green Egg-eket, elkezdjük a tavasznyitó teraszozást, és persze bort töltünk mellé a poharatokba – mondta Budavári Dóra a rendezvényről.
– Ami biztosan lesz: vaddisznó gerinc, rozmaringos füstben pihent, faszénen sült csirkenyalóka, wokban készült édes disznó, osso bucco smokerben, grillezett ananász, pulled pork, füstös BBQ, melegfüstölt harcsakolbász és fehér fogaskolbász ízes dippekkel, füstölt marhanyelv, sült bab krémleves, bükkfán füstölt mangalica sonka.

Fotó: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó

Mint látjátok, lesznek klasszikusok és néhány meglepőbb fogás is, érdemes bejárni a hegyet, hogy mindet megkóstolhassátok.
Aki kevésbé sportos, vagy siet, igénybe veheti a szervezett buszjáratunkat is, de az is felejthetetlen élmény, ha egy boros pohárral a kezedben sétálsz fel-le a hegyen. Ez egy olyan gasztrotúra, amit te alkotsz meg magadnak, nincs kötelező haladási irány, csak izgalmas falatok és sztorik várnak rád. A 10 vendéglátóhely és Badacsony egy olyan arcát mutatja meg, ami csak ilyenkor, a nyugodtabb időszakban látható.

Fotó: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó

A Füstölgés ételei

Hableány: Vaddisznó gerincet készít csiperke gombával és medvehagymával, lesz zeller ananásszal és fehércsokoládéval.
Bonvino Borbár: Kóstold meg a rozmaringos füstben pihent, faszénen sült csirkenyalókát paszternákhabbal, kelchipsszel.
Pláne Badacsony borterasz: Wokban készül az édes disznó, sült magyar rizzsel és füstölt házi kimchivel.
Laposa Borterasz: Zöldfűszeres lángolt lepény, tépett fácánmell, grillezett tavaszi zöldségragu és BBQ oldalas, kukoricakrém, parázsban sült burgonya, fokhagymás mártogatós vár rád.
Borbarátok: Főszerepben a pulled pork, füstös BBQ, bagel by Borbarátok, valami igazi ínycsiklandó klasszikus, amibe bármikor beleharapnál.
Vánkos: Füstölt szalonnán sütőben sült sólet vár gerslivel, házi füstölésű vékonyra szelt kacsamellel, főtt tojással. A vega gasztrotúrázók növényi alapon sütött sólettet kérhetnek gerslivel, füstölt tojással.
Tölgyes Kúria: Füstölt lazac, zöldalma, cékla és pastrami coleslaw kápráztatja el az ízlelőbimbókat.
Kisfaludy-ház Étterem: Melegfüstölt paprikás harcsakolbászt és fehér fogaskolbászt kínál ízes dippekkel, faszenes töltött burgonyával, házi kenyérrel.
Tilia Borvendéglő: Füstölt marhanyelv, tormás céklasaláta, házi bagett és sült bab krémleves, bükkfán füstölt mangalica sonka lesz terítéken.

Fotó: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó

Kattints a következő Gasztrohegy időpontokért.

Nyitókép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva