A Badacsonyi borvidék összes fontosabb termőhelyét megismerheti a közönség: felvonulnak a Badacsony-hegy, a Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, a Tóti-hegy, az Ábrahám-hegy, és a Csobánc ismert, és feltörekvő pincészetei.
A kóstolón részt vevő, csaknem negyven pincészet összesen több mint 180 borral készül, amelyeket közös előkóstolón választottak ki.
Borhoz illő fogások
A badacsonyi borok iránt mélyebben érdeklődők idén is mesterkurzuson vehetnek részt: a Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens, szakújságíró, borszakértő által az előkóstolón kiválasztott legjobb borokhoz
Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje fogja elkészíteni a hozzájuk illő fogásokat.
A rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben április 21. éjfélig online vásárolhatók jegyek, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség.
Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu