likeBalaton.hu | 2023.04.13. 10:00
Harminchat badacsonyi pincészet mutatkozik be a New York Palotában
A borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkozás és összetartozás szimbólumaként létrejött seregszemlét immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a budapesti New York Palotában április 22-én.

A Badacsonyi borvidék összes fontosabb termőhelyét megismerheti a közönség: felvonulnak a Badacsony-hegy, a Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, a Tóti-hegy, az Ábrahám-hegy, és a Csobánc ismert, és feltörekvő pincészetei.

A kóstolón részt vevő, csaknem negyven pincészet összesen több mint 180 borral készül, amelyeket közös előkóstolón választottak ki.

Különleges helyszínt választottak a badacsonyi borászok Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Borhoz illő fogások

A badacsonyi borok iránt mélyebben érdeklődők idén is mesterkurzuson vehetnek részt: a Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens, szakújságíró, borszakértő által az előkóstolón kiválasztott legjobb borokhoz

Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje fogja elkészíteni a hozzájuk illő fogásokat.


A rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben április 21. éjfélig online vásárolhatók jegyek, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség.

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva