likeBalaton.hu | 2022.07.22. 16:00
Saját fa a Balatonnál? Ez sem lehetetlen!
Akár egy égigérő, óriástobozú fenyő gazdája is lehetsz, ha örökbe fogadod a Folly Arborétumban.

Már 50 fának van gazdája

A „Fogadj örökbe egy Folly fát!” kampány immár hagyománnyá vált, harmadik Örökbefogadói Napján újabb 16 fára került örökbefogadói tábla – köztük az 1981-ben ültetett platánkérgű diófenyőre és a hasonló korú, impozáns termetű arizónai ciprusra is.

Az örökbefogadott fával
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Hat korábbi örökbefogadó élt az örökbefogadás meghosszabbításával. Ezzel összesen mintegy 50 fa talált már örökbefogadóra az arborétumban, de az öthektáros kert többi növénye is várja a természetszerető és a környezetvédelem iránt érdeklődőket.

A természetvédelem trendi

A kampánnyal az arborétum elsősorban az ember természetszeretetét és környezettudatosságát szeretné erősíteni, és nem utolsó sorban trendivé tenni a természet iránti elkötelezettséget a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. A kezdeményezés a Folly 2017-ben megalapított Égig Érő Tanterem Alapítvány munkáját is támogatja, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi felelősségtudat és természettel való élő kapcsolat kialakításához, megerősítéséhez.

Szerelmi pecsétként fogadjatok örökbe egy fát
Fotó: Mészáros Annarózsa

Az eseményen a Folly negyedik generációs tulajdonosa, Folly Réka minden örökbefogadót személyesen és külön köszöntött, valamint átadta számukra az örökbefogadói csomagot, amely az örökbefogadást tanúsító oklevelet, a növényismertetőt és a törzskártyát tartalmazta. Ezután a résztvevők az örökbefogadott fákhoz sétáltak, ahol kihelyezésre kerültek az emléktáblák. Az örökbefogadók bármikor meglátogathatják fájukat.

Ez legyen az év fája

Az eseményen az örökbefogadók aláírásukkal biztosították támogatásukról a Folly Arborétum Év Fája 2022. évi kiírására készített pályázatát, amelyben a megmérettetésre a kert központi helyén elhelyezkedő himalájai cédrust nevezi a Folly.

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva