Mihály Szilvia | 2021.10.14. 08:00
Világkörüli ízutazásra csábít a Gasztrohegy
Badacsonyban ezen a hétvégén pár lépéssel körbejárhatod, ízről ízre ismerheted meg a világot, kóstolhatsz orosz borscs levest, mexikói sült rizst, marokkói csicseriborsós csirkét, szaftos marhapofát, vargányás cappuccinót, csilis mangót és baszk paprikás krumplit is.

Bár idén már lehetett utazni, a Gasztrohegy csapata úgy döntött, október 16-17-én megismétli a Világok konyhája hétvégét, ahol az ízek és országok mentén lehet majd kalandozni Badacsonyban úgy, hogy még útlevél sem kell hozzá.
Maximum Gasztrohegy bérlet, ha valaki kedvezményesen szeretne kóstolni.

Különleges hangulat és különleges ízek Badacsonyban
Fotó: Mihály Szilvia

A borongós napok után a hétvégére 15 fokot és napsütést is jósolnak a meteorológusok, érdemes világkörüli gasztrokalandozásra indulni.
Néha meghökkentő, időnkét kicsit fűszeresebb vagy csípősebb fogások várnak ránk Badacsonyban, ahol ezerszínű a táj, tüzesek a borok és hamisítatlan a vendégszeretet.

Járd körbe a hegyet

– Októberben újra itt a Gasztrohegy, az egyik legizgalmasabb tematikával.

A 9 étterem mindegyike választott egy országot, annak gasztronómáját dolgozzák fel a kóstoló ételekkel, így el sem kell hagynunk Badacsonyt, hogy az ízek útján Franciaországba, Erdélybe, Marokkóba, Oroszországba, vagy épp Thaiföldre kalandozzunk.

Ez a kaland lehetőséget ad az éttermeknek is, hogy megmutassák magukat: ilyenkor ősszel több idő jut a kísérletezésre, kóstolásra, így a séfeknek is igazi örömünnep egy ilyen program – árulta el Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs felelőse.

A Gasztrohegy a világ körül
Fotó: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó

Az előző, tapasokkal teli Gasztrohegy hétvégéről itt olvashatsz.

Bérlettel is utazhatsz

– Ezen a hétvégén tudunk bérletet váltani?
– Igen, a bérlet nagyon népszerű volt a korábbi eseményeinken is. A Gasztrohegy bérlet tartalma 4 Gasztrohegy étel és bor a vásárló által választott helyen, és egy két napos buszjegy a Gasztrohegy buszra, mely elrepít a magasabban vagy kissé távolabb levő helyszínekre is. A buszok a Hableány mellől indulnak. A megvásárolt bérletet a Hableány info-pultjában lehet beváltani szombaton 11:00-19:00-ig, vasárnap 11:00-15:00-ig. A bérlet csak az adott hétvégére érvényes, a következő eseményünkre, a Halak a hegyen tematikára már nem.

A Hableánytól indulnak a buszok
Fotó: Mihály Szilvia

Repülj az ízek szárnyán

A Gasztrohegy 9 étterme erre a hétvégére egy-egy gasztronómiailag izgalmas úticélt választott, ételeikkel most messzi tájakra repítenek, miközben elég csak a Badacsony színpompás őszi dűlőit bejárni.
Mutatjuk a kínálatot:

A Hableányban Franciaországba utazunk, bouillabaisse és cassoulet vár ránk.
A Bonvino Borbár megmutatja Erdély ízeit. Hamisítatlan pacal leves, rozsda mártás – füstös kolbász – puliszka szerepel a hétvégi étlapon.

Fotó: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó

A Laposa teraszról Baszkföldre látunk. Patatas a la riojana vagyis baszk paprikás krumpli lesz txistorra kolbásszal és Esturioa a la salsa verde, tokhal, zöld mártásban.
Az Istvándy Borműhely mexikói ízei a Pozole con pollo, vagyis mexikói raguleves bográcsban és az Arroz con leche sült rizs mazsolával, fahéjjal.
A Borbarátok Étterem Marokkó ízeivel csábít. Harira leves, vagyis fűszeres lencseleves, Tajine de poulet, marokkói csicseriborsós csirke és kuszkusz kerül a tányérokra.
A Vánkos Spanyolországba utaztat bennünket, Tischler Petra vendégséf készítk Carrilladat, szaftos marhapofát mandulás, füstölt paprikás zöldségraguval, romesco szósszal. A vega menü zöldségraguval töltött padlizsán lesz helyi friss sajttal sütve. Lesz flamencoműsor, és spanyol ginekkel is készülnek.

Fotó: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó

A Tölgyes Kúria Oroszország ízeit kínálja, megtudjuk, milyen a borscs leves szerintük és a Sztroganov marha is tölgyesítve lesz.
A Kisfaludy-ház Étterem a hegy tetején Olaszországba repít a vargányás cappuccino a római pizza és a Panna Cotta szárnyán.

Fotó: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó, Kovács Fanni

A Tilia Borvendéglő elhozza Thaiföld ízeit. Lesz csilis mangó és ananász korianderrel, csirke és édesburgonya leves valamint fogas filé, thai zöld curry mártással, mazsolás jázmin rizzsel.

Kattints, és tudd meg, mikor milyen tematikával vár a Gasztrohegy.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva