MW | 2024.01.18. 10:00
Balaton-felvidéki sziklák: újabb magyar szálláshely nyert nemzetközi díjat
Igazi különlegesség a a Dörögdi-medence kellős közepén: szikla formájú kabinok rejtőzködnek a természetben. A kabinok olyan jól sikerültek, hogy egy újabb nemzetközi díjjal is büszkélkednek.

Elképesztően furcsa szállás bújik meg a Balatonnál: szikla formájú kabinok épültek egy mezőre. A kabinok teljes értékű házikók, melyek a fenntarthatóság nevében teljesen innovatív dizájnnal készültek. Igazán érdekes külalakjuk mindenkit elvarázsol, így nem is csoda, hogy a Sziklák projekt azonnal elnyerte a London Creative Awards (LICC) nemzetközi díjat építészet kategóriában.

Elragadó különlegesség a mezőn: egy szikla formájú kabin, teljesen fából. A kabinban minden meg van, amire szükség lehet egy békés elvonuláshoz. Forrás: Gabriele Sotgiu, Hello Wood

Elragadó különlegesség a mezőn: egy szikla formájú kabin, teljesen fából. A kabinban minden meg van, amire szükség lehet egy békés elvonuláshoz. Forrás: Gabriele Sotgiu, Hello Wood

 

Sziklák: díjnyertes szállás a Balatonon

Az LICC 2006-os indulása óta a világ legfrissebb és előremutatóbb kreatív tehetségeit ismeri el és jutalmazza. Olyan alkotásokat keresnek, amelyek vizuálisak, de emellett teljesen életszerűek is, haladó szellemű kreatív tehetségeket jutalmazzák. Nem is csoda, hogy a Hello Wood és Treehouses közös ingatlenfejlesztési projekt díjat nyert, a szálláshely gyönyörűsége magáért beszél. A Hello Wood egyébként a fenntartható, zöld épületeivel robbant be a köztudatba, és már több nemzetközi díjat is nyert.

Hangulatos terasz tartozik mindegyik kabinhoz, jacuzzival. Este szinte érezni, hogy csak rajtatok kívül csak a természet van jelen. Fotó: Treehouses.hu

Beleolvadva a természetbe

6 db sziklakabin rejtőzködik Kapolcs közvetlen közelében úgy, hogy maximálisan beleolvadnak a természetbe, a látogatók így egészen közel érezhetik magukat a környezethez. A házikók a nevüket egyértelműen a formájukról kapták: úgy bukkannak ki a zöld fű közül, mintha sziklák lennének. Felülnézetből pedig leginkább szobroknak tűnnek – mégis teljesértékű házak.

A helyszínen korábban egy majorság volt, helyette a magyar ingatlanfejlesztő iroda egyedi szálláshelyet tervezett a telekre: hat darab kabin, a szükséges kiegészítő épületek – mint például a fogadóépület és a vendéglátóegységek – mellett. A helyszín már önmagában is egyedülálló: szinte a semmi közepén található. Teljes mértékben megtartották a helyszín értékeit, minden kabin organikus formákat és anyagokat használva épült. Különlegességük, hogy olyan faburkolattal vonták be, amely gyönyörűen öregszik, változik és az idő múlásával beleolvad a természeti környezetbe. Igazi ritkaságnak számít az ilyen gondosan megtervezett szálláshelyszín.

Forrás: lakaskultura.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva