Szaniszló Hajnalka | 2019.06.21. 09:00
10 dolog, amit látnod kell a Balatonnál
Gondoltál már arra, hogy erotikus múzeumtól mini autópályán és kalandparkon át állatsimogató, levendulafarm és megannyi történelmi látnivaló, csavargőzös és tankok is vannak a Balcsin?

Ha már unod a partot, a borfesztivált, a koncerteket és a túrákat is, keress rá a likeBalaton.hu oldalán a látnivalókra és böngéssz kedved szerint a múzeumok, templomok, szobrok, levendulaültetvények, játszóterek, barlangok és a megannyi színes szabadidős elfoglaltság között.

Szabadidő és látnivalók a likeBalaton.hu oldalán ide kattintva!

Mutatunk erre a hétvégére 10 látnivalót, figyelj!

LEVENDULAÜLTETVÉNY LESENCEISTVÁNDON

Tapolca közelében, Lesenceistvándon egy csodálatos levendulaültetvényen találhatod magad, ahol saját feldolgozású, tisztán természetes termékek készülnek.

Első bemutatkozó kisfilmünk 2015

Visszatekintés a kezdetekhez: 2015 tavaszán a Tapolcai Városi TV "Helyi Mester" című műsorában mutatkoztunk be. Akkor még a reflektor fénybe az AnikA Szappanok kerültek, amelyek változatlanul magas minőségben, továbbra is tisztán-természetes alapanyagokból készülnek. Fogadjátok szeretettel!

Közzétette: Levendula Birtok Lesenceistvánd – 2018. január 30., kedd

 

BUJTOR ISTVÁN SZOBOR ÉS SZABADTÉRI SZÍNPAD TIHANYBAN

Tihanyban járva nem csak Bujtor István szobrával találkozhatsz, de a szabadtéri színpadot is róla nevezték el. A helyszínen egész nyáron színes kínálattal várják a színház és a zene szerelmeseit.

Bujtor István imádta a Balatont, többek között filmet is forgatott itt. Idén lenne 77 éves, ennek kapcsán készítettünk egy összeállítást ezzel kapcsolatban. Itt találod.

Bujtor István színész, rendező szobra a Vitorlás téren. Az egészalakos szobor Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 

Itt nézheted meg többek között a Tihanyi Szabadtéri Játékok programját, de operettgála is lesz.

CSIGAPARLAMENT KESZTHELYEN

A Parlament 4,5 millió őstengeri csigából összerakva? Keszthelyen a Babamúzeum pincéje rejti ezt a különleges tárlatot. A Csigaparlamentet 28 millió éves Pannon-tengeri csigákból építette egy idős néni.

Fotó: Mihály Szilvia

BABAMÚZEUM KESZTHELYEN

+ TIPP! Ha ott vagy, nézd meg a Babamúzeumot is! Szeretnéd látni a teljes Csigaparlamentet, nem csak ezt a fenti részletét? Akkor irány Keszthely!

NOSZTALGIA- ÉS GICCSMÚZEUM

Giccses és nosztalgikus egyszerre? Hát persze, hogy kell, nagyon kell! A Nosztalgia- és Giccsmúzeumban minden olyan tárgy megtalálható, mit mi az elmúlt évtizedekben kiszórtunk a padlásról, pincékből. Keszthely sétálóutcáján található ez a több tízezer tárgyat bemutató múzeum, ahol egy szédületes időutazásban lehet részünk.

Fotó: Mihály Szilvia

ÁLLATSIMOGATÓ BALATONMOGYORÓD – FENYVESPUSZTA

Balatonmagyaród – Fenyvespuszta ad otthon egy különleges állatsimogatónak. Itt simogathatsz sok-sok nyuszit, kecskegidát csacsit, törpemalacot, bárányt, pónilovat és bivalyt is és részt vehetsz egy kalandokkal teli családi hintókiránduláson is a Kis-Balatonhoz.

 

TANK-KALAND BALATONFÜREDEN

Utaztál már tankkal? Na ugye, hogy nem! Irány Balatonfüred, ahol megtudhatod, milyen érzés uralni ezt a járművet vagy hogy milyen egy T-55-ös Harckocsi. Érezheted, ahogy felbőg egy 40.000 köbcentis motor. Azért lássuk be, hogy ez nem mindennapi élmény.

 

CSILLAGVIZSGÁLÓ BALATONFÜREDEN

Tankok helyett békésebb programra vágysz? Nézd fel az égre, azaz Balatonfűzfőn a csillagvizsgálóban tekints meg a csodálatos égboltot.

CSAVARGŐZÖS MÚZEUM BALATONBOGLÁRON

A vízi járművek szerelmese vagy? Ha igen, akkor a balatonboglári csavargőzös múzeum csak rád vár! A Balaton névre keresztelt gőzhajó 1872-ben épült. A Balaton Műemlékhajó mintegy ezer négyzetméteres környezetében állandó és időszaki kiállítások, családi rendezvények, zenés és prózai kulturális programok várják a látogatókat áprilistól novemberig.

 

ÁRPÁD-KORI TEMPLOM HÉVÍZEN

A legrégebbi múlttal rendelkező templom a XIII. századból eredő Árpád-kori templom a Szent Magdolna, amely Hévízen található. Érdemes szánni egy kis időt és magunkba szívni a régmúlt idők emlékének erejét.

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva