2020.01.20. 17:00
21 éves rekord a Balatonon! 1,3 millió utast szállítottak a kompok
A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajói két éve 751 ezer utast szállítottak, míg tavaly – elsősorban a májusi kedvezőtlen esős időjárás következményeként – 705 ezren vették igénybe a szolgáltatást.

A kompüzletág viszont több évtizedes rekordot döntött: több mint 1,3 millió utast vittek, melyre utoljára 21 éve, 1998-ban volt példa.

A Bahart a 21 személyhajón kívül négy kompot üzemeltet, tájékoztatott Gátonyi Barbara, a zrt. marketingmunkatársa. Az üzemszünet időszakában, októbertől március közepéig végzik a vízi járművek tervezett karbantartását.

Siófok ms. vízre eresztése

?Munkatársaink elkészültek a Siófok katamarán karbantartási munkálataival, így vízre eresztették a hajót!⚓?Most már nyugodtan mehet téli álmára?, hogy tavasszal ismét élményekhez vigye az utasokat! ??

Közzétette: Balatoni Hajózási Zrt. – 2019. december 12., csütörtök

A Széchenyi kompnál a korrózióvédelem helyreállítása mellett a motorok cseréjéről is gondoskodnak, s a Kisfaludy komp felújításának második üteme is zajlik. A kompok egyébként folyamatosan, még télen is szállítják az utasokat.

Elkezdődött az új hajók terveztetésének első fázisa, s a személyhajók esztétikai átalakítása is folytatódik, melynek második ütemében megújul néhány hajó belső tereinek egy része, s bővülnek a hajókon található utastájékoztatási rendszerek. Gátonyi Barbarától tudjuk: a szezonkezdésre megújul a keszthelyi hajóállomás pénztárépülete is.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva