Borsonline.hu | 2022.08.13. 10:00
A Balaton körbealvását szervezik
Balaton-körbealvást tervez egy csapatnyi fiatal. A jövő júniusi együtt alvásra több, mint 400 ezer embert várnak, hiszen a cél az, hogy a balatoni kerékpárút minden félméterén aludjon valaki.

A Balaton-körbealvás már szerveződik.

– Idén júniusban egy baráti társasággal nyaraltunk a Balatonon, és viccből felvetette egyikünk, mi lenne ha körbealudnánk a tavat. Erre készítettünk egy eseményt, ami egyre felkapottabb lett. Így mára teljes erővel elkezdtük szervezni a rendezvényt – mesélte Steiner Lilla, a szervező csapat tagja.

Az eseményre már 23 ezren jelentkeztek.

A Balaton-körbealvást szervezik lelkes fiatalok, , összesen 408 ezren alszanak a bringakörön.

A Balaton-körbealvás így fog kinézni – már letesztelték
Fotó: Facebook/Balaton-körbealvás 2023

Balaton-körbealvás a bringakörön

A szervezők szerint a jelentkezőknek csak egy párnára és hálózsákra lesz szükségük az alváshoz, ami a kerékpárúton történik majd. – Minden korosztályt szívesen látunk a körbealváson, elvégre ez egy olyan feladat, amit mindenki könnyedén tud teljesíteni.

Mi leteszteltük az utat, és kiderült, hogy meglepően kényelmes!

Akkor készítettük a fotót, amivel hirdetjük az eseményt – mondta a szervező. Mivel a kerékpárút 204 kilométer hosszú, ezért 408 ezer embert várnak majd a 2023. június 24-ére. Könnyű kiszámolni, hogy minden embernek fél méter széles hely jut az alvásra. De mire elég 50 centi? – Szerintünk ez egy ideális távolság, de ha valaki tudja magáról, hogy karatézik álmában, annak kicsit nagyobb helyet ajánlunk – jegyezte meg viccesen Lilla.

50 centimétereként fekszik majd valaki a bringaúton
Fotó: Krausz Andrea

Ha szeretnél a Balatonnál vonattal vagy hajóval közlekedni, akkor használd ezt:

Tervezd meg az utazást!
:

Már gyakorolják a Balaton-körbealvást

Az alvásra még több, mint tíz hónapja van gyakorolni azoknak, akik esetleg rosszabb alvók. – Ezen még nem gondolkodtunk, hogy hogyan lehet gyakorolni a körbealvásig. Azt javasoljuk a résztvevőknek, hogy kisebb lámpafénynél aludjanak és csökkentsék az utcáról beszűrődő lámpák fényét – javasolta Steiner Lilla, aki szerint fontos, hogy mindenki jól érezze magát a rendezvényen, hiszen ez egy közösségi esemény. – Fontos számunkra, hogy az alvás után mindenki jó hangulattal és élménnyel térjen haza. De azt is reméljük, hogy senki nem fog rosszul aludni, vagy egy másik emberre ráfeküdni álmában – zárta az interjút a szervező csapat tagja.

Az egyik lelkes jelentkező, Péter már nagyon várja a Balaton-körbealvást. – Az eseményig napi két alvást tuti, hogy beiktatok. A tavat már volt szerencsém körbetekerni,

így biztosra mondom, megfelelő matraccal a kerékpárút minden szakasza alkalmas az alvásra.

Igaz, a lejtősebb szakaszokon elképzelhető, hogy ki kell magunkat támasztani – mesélte Péter, aki megígérte, hogy elhívja az eseményre a barátait is, de mivel ő horkol, így arra számít, hogy a túlparton fognak aludni a többiek.

Nyitókép: Facebook/Balaton-körbealvás 2023



 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva