likeBalaton.hu | 2022.08.06. 14:00
Új balatoni bringaút épül Fonyódnál
Új balatoni bringaút építését kezdik meg Fonyód és Csisztafürdő között. A meglévő út javítása és új útszakasz építése is szerepel a fejlesztésben.

Megkezdődik az új balatoni bringaút fejlesztése, erről számolt be a magyarepitok.hu. Mint kiemelték, a bicikliút Fonyódon belül csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz, így a körút mentén található településekhez is közvetlen összeköttetést jelent. Ennek köszönhetően a nyári turisztikai szezonban élénkülhet a biciklisforgalom a környéken.

A fejlesztés mintegy nettó 126 millió forintba kerül,

kivitelezője a Swietelsky Magyarország Kft.

Új balatoni bringaút Fonyód és Csisztafürdő között

Új balatoni bringaút Fonyód és Csisztafürdő között
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Az új balatoni bringaút miatt teljes útzár lesz

Az M7 autópálya feletti felüljáró és rávezető útszakaszokat két forgalmi sávos aszfaltburkolatú útpályával, vezetőkorláttal, hídkorláttal építik meg.

Az M7-es autópálya feletti felüljárótól északra a meglévő út javításával, attól délre pedig burkolatlan útszakasz fejlesztésével és új útszakasz építésével alakítják ki a kerékpáros nyomvonalat.

A tervezett útfelújítás jellemzően burkolat-felújítás. Az új balatoni bringaút nyomvonala mentén a felépítéshez a töltést meg kell magasítani, mely során a csapatékvíz elvezetéséről is gondoskodnak a szakemberek. A meglévő, kiterjedt foltokban tönkrement útfelületek felújítását és megerősítését tervezik. A burkolatbontással és teljes pályaszerkezet-építéssel járó útfelújítás összesen egy kilométert érint.

– A projekt megvalósítása során közel három kilométeres szakasz kerül felújításra. Körülbelül 2000 tonna aszfalt kerül beépítésre, közel 1 kilométeres szakaszon kerül a nyomvonal magasításra, ez a mostani burkolatszinthez képest 50 centiméteres emelést jelent – mondta Vajda Kálmán, a SWIETELSKY Magyarország Kft. területi főmérnöke.

A teljes útzár mellett zajló felújítás idejére a lakosság türelmét kérik.

Nyitókép: Illusztráció/ Nagy Mihály/magyarepitok.huMegosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva