Kovács Erika / veol.hu | 2022.08.03. 08:00
Különleges bringás pihenőhely vár Paloznaknál
A Balatonnál egyedülálló, több szolgáltatást kínáló kerékpáros pihenő várja a sportolókat és minden arra járó embert az északi part közelében.

A bringás pihenőhelyet a 71-es számú főút mentén a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával hozta létre az önkormányzat, a rendőrség pedig szervizoszlopot is telepített oda.

Luxuspihenő

– Kiváló helyszín ez a tágas, parkos rész a kerékpáros megállónak – mutatott körbe a helyszínen Czeglédy Ákos polgármester. Felidézte, a fákat már korábban elültették itt, majd a megállót, illetve pihenőt hét évvel ezelőtt hozta létre az önkormányzat, egy stúdió pedig a táblákat, aki a hely arculatát is megtervezte.
Amikor kialakították a pihenőhelyet, felmerült az ötlete annak is, hogy létrehozzanak egy esztétikus és úgynevezett konténer wc-t is, ahol mindenki kulturált körülmények között végezheti a dolgát, a vízzel pedig felfrissítheti magát.

Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere Katival és Lacival találkozott a kerékpáros pihenőhelynél. A pár nem véletlenül viselte a pólót, rajta a felirattal, ők körbe tekerik a Balatont
Fotó: Kovács Erika/Napló

Szerelő- és infópont

A megállóban a bringások szerszámkészletet is találnak, amit a rendőrség telepített a helyszínre. Mindemellett különféle információs táblákat is kihelyeztek a kerékpárosoknak, így információhoz jutnak például a különféle, a térséget érintő hagyományokról, a kerékpáros utakról, a balatoni halakról, Paloznak, illetve a környék nevezetességeiről, látnivalóiról, kitűnő borairól.
Az emberek árnyas fák alatti asztalokon étkezhetnek, pihenhetnek meg a fából készített padokon, ágyakon.
Távolabb igényes játszóparkot is létrehoztak elsősorban a gyerekeknek, ügyességi játékokkal, illetve a környék jellegzetes állatait ábrázoló, méretes figurákkal. A helyszín arról is nevezetes, hogy mindig ápolt és gondozott, a wc előtti paravánon virág is van. Mindez Kiss Lenkének köszönhető, aki naponta kiüríti a hulladéktartót, gondozza a virágot és takarít. Az emberek gyakran hagynak neki apró cédulán elismerő sorokat a megállóhelyen.

Forrás: veol.hu

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva