Krausz Andrea | 2022.08.31. 14:00
A Libegők éjszakája Eplényben is csábító lesz
A Libegők éjszakája idén már másodszor várja 5 helyszínen az érdeklődőket. Szeptember 10-én az eplényi Síaréna Vibe Parkban is libegőzhetünk, ahol még egy túrázásra is meginvitálják a látogatókat.

A Libegők éjszakája idén már második alkalommal kínál különleges élményt. Mivel a balatoni régió sípályája ősszel is nyitva van, libegőzni, kerékpárral libegőzni és downhill-bringázni, valamint kirándulni is lehet a területen, ezért ők is csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Libegők és szarvasok

Szeptember 10-én különleges programot kínálnak. Az eplényi park is csatlakozik az országos Libegők éjszakája programjához, melyen

a késő estig tartó varázslatos libegőzés mellett szarvasbőgés-túrát is szerveznek a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt-vel közreműködve.

A vezetett túra keretein belül a résztvevők megismerkedhetnek a gímszarvasok „énekével”, melyet a párzási időszakban hallatnak, és amely egyfajta versengés a bikák között. A kirándulás alatt számos egyéb érdekesség is elhangzik ezekről a csodálatos állatokról.

Libegők éjszakája Eplényben

A Libegők éjszakája ezúttal szeptemberben is várja az érdeklődőket Eplénybe
Fotó: Facebook/Síaréna Vibe Park

Libegők éjszakája több helyen az országban

A nyáron lezajlott országos rendezvény nagy sikere arra ösztönözte a libegők üzemeltetőit, hogy együttesen összefogva az ősz második hétvégéjén ismét a hazai libegőkhöz invitálják a látogatókat. Szeptember 10-én, szombaton a Bakonyban, a Budai-hegységben, valamint a Bükkben, a Mátrában, és a Zempléni-hegységben is felvonózhatunk az éjszakában.

Résztvevők:

  • Síaréna Vibe Park – Eplény
  • Zemplén Kalandpark – Sátoraljaújhely
  • Zugligeti Libegő – Budapest
  • Libegőpark – Lillafüred
  • Oxygén Adrenalin Park – Sástó

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva